Vezetői és roverkihívások

négy keréken

Két keréken a élet 4.rész

Egy régi fényképalbum. Van vagy huszonöt éves. A fekete Treksport Biker, ami a hátamon van a képeken, már csak darabjaiban van meg. A piros országútim itt pihen a fenti szobában. Tükörsima aszfalton tekerünk felfelé. Körben minden üde zöld, május vége felé lehet. A Schneeberg csúcsa még havas a távolban Puchberg felett. Az autósok türelmesen megvárnak a kanyargós emelkedőn, amíg előzni tudnak bennünket.

VK struktúra

Megújult vezetőképzési struktúra

A vezetőképző táboraink a csapatok visszajelzéseire és a tapasztalt tendenciákra válaszul újragondolták a VK táborok struktúráját, aminek következményeképp alakítottak az egyes képzéseken.

két keréken

Két keréken az élet 2. rész

Amikor először ültem a csomagokkal megpakolt bringára, és elkezdtem hajtani a lakótelepi utcán, az első eszembe ötlő gondolat ez volt: „te jó ég, ez olyan, mint egy kamion”. Pedig soha életemben nem vezettem kamiont, még csak nem is ültem benne.

P1650589.JPG

Két keréken az élet 1.rész

Hajnal háromkor arra ébredek, hogy csöpög a fejemre az eső. Hiába vagyunk tető alatt, az első világháborús erőd, amelybe bevackoltuk magunkat éjszakára, beázik valahol. Morogva, de arrébb pakoljuk magunkat. Zoli a szomszéd helyiségben mindeközben édesdeden alszik.

P1440308.JPG

Ausztria

A Havas-hegy, a Durva és a Magas sváb, avagy a legközelebbi 2000-esek Ausztriában
A rovat zárórészében, ahogy azt tavasszal beharangoztam, most kakukktojásként három közeli ausztriai kétezresről esik szó röviden.

P1320522.JPG

2000 felett

A rovat ebben az évben a 2000-es szám körül forog. Az ok egyszerű, a Rover Kihívások között szerepel az a lehetőség, hogy „Felmegyek legalább két 2000 méternnél magasabb hegy tetejére.”(Rover, Kalandor 7.pont).

DSC_0178.JPG

Gyömbér, Kapor és Lorenz

Lehetne ez akár egy ismeretlen Rejtő Jenő regény szereplőinek hármasa is, vagy egy szokatlan recept összetevőinek listája, de elárulom, hogy a címben szereplő felsorolás két hegycsúcsot és egy hágót takar.

2000 felett az élet

2000 felett az élet

Sok mindenben első volt az első gerinctúrám. Életemben először aludtam menedékházban. Először gyalogoltam 5 napon át. Reggel a Stefánik házban esőre ébredtünk. Augusztus elején, de jó, ha 10 fok volt odakint. (...)

Kektura

Újévi ígéretek gyűjtögetőknek

Az emberek különböző dolgokat gyűjtenek. A túrázók egészen furcsa dolgokat. Van, aki kitűzőket a teljesítménytúrákról. Van, aki köveket visz haza a hegycsúcsokról. Van, aki kilátókat látogat sorban. Van aki pecséteket és van, aki a kilométereket. Vannak aztán olyanok is, akik a legmagasabb csúcsokat, vagy éppen várromokat.

kalyiba

Kalyiba, nyaraló vagy a csillagos ég

Hol fütyörészve, hol énekelve kapkodom a lábaim a lassan szürkületbe burkolódzó meseerdőben. Talán kicsit abszurd, hogy épp a ,,…kibújás vagy bebújás ez a gondom óriás…,, Weöres Sándor gyermekversrészlet hagyja el a szám újból és újból, de hát, végül is a medvék miatt próbálok hangokat kiadni a sötétedő és elhagyott erdőben.

magányos lány

Te mernél büntetés nélkül nevelni?

A nem megfelelő viselkedés nem maradhat figyelmen kívül. Ha túllépünk az írott vagy az íratlan viselkedés szabályain, ha megszegjük az egyezségeket, reagálni kell a helyzetre kétség kívül. Ilyenkor nem az a kérdés, hogy büntessünk, vagy ne büntessünk.