Cserkész cikkeink

_

A chilis bab története

A legtöbb fiú őrs életében elérkezik az a dicső pillanat, amikor ők úgy döntenek egy őrsi kirándulás vagy őrsi főzés alkalmával, hogy chilis babot készítenek.

_

Hogyan szerezzünk barátokat egy cserkésztáborban?

A cserkészet egy élő közösség, ahol számos alkalmunk és lehetőségünk adódik új emberek megismerésére. A nyári cserkésztáborok az új barátságok kialakulásának gyakori színterei. De hogyan is szerezzünk barátokat egy cserkésztáborban?

_

Húsvét 50 napja

Bizony, akkora ünnep a húsvét, hogy utána egészen 50 napig azt mondjuk: húsvéti idő. Evezzünk hát egy kicsit mélyebbre ebben a történetben.

_

Bingó

Szövetségünk újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából indítottuk el ezt a játékot. 2020-ban összeültünk és egy alapötletet dolgoztunk ki aprólékosan, majd másnap szaladtunk is a postára… Kíváncsiak vagytok, hogy mi is történt a feladott leveleinkkel? 

_

Ahogy én hallom a telet

Az évek során szokásommá vált, hogy zenehallgatás közben különböző történeteket képzeljek magam elé, ezek a történetek pedig sokszor ahhoz is igazodtak, hogy éppen milyen idő, esetleg milyen évszak volt éppen.

_

Miért zöldebb a karácsonyfa a mozivásznon?

Bizonyára mind ismerjük azt az érzést, amikor megérkezik a téli időszak, és végre leülhetünk a kanapéra kezünkben egy bögre meleg teával bekuckózva a legmelegebb pokrócunkba, és elindíthatjuk a kedvenc karácsonyi filmünket.

_

Karácsonyi krémes

Karácsony közeledtével minden háziasszony fejében felmerül a kérdés: „Mit süssek karácsonyra?”. Erre a kérdésre válaszolva szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc karácsonyi receptemet.

_

Alkoss levelekkel!

A laza, napsütéses szeptemberi őszt a ködös, borongós október váltotta fel. De azért ebben a nagy szürkeségben is sok színt fedezhetünk fel, ha nyitott szemmel járunk.