Cserkész cikkeink

Feltámadt!

Feltámadt!

Szeret téged. És azt akarja, hogy boldog legyél! Tiéd a feltámadás, tiéd az el nem múló örök élet! 

adományozás

Egy üres doboz története

Elmúlt a karácsony, az Új év, elérkezett annak az ideje, amikor az adományozás megvalósításáról mesélünk hatalmas örömmel. Ez is egy olyan történet lesz.  

könyvkötés házilag

Könyvkötés házilag

Valószínűleg minden háztartásban találunk egy-két, vagy egy tucat olyan könyvet, amely borítója megsérült, elhasználódott az évek során, vagy amelyet már nem lehet lapozgatni, mert minden alkalommal szétesik a kezünk között. Több dolgot is tehetünk velük...

borito_azajandek

Edith Eva Eger: Az ajándék

„Nem tudjuk eltörölni a szenvedést, nem tudjuk megváltoztatni, ami történt - de dönthetünk úgy, hogy megtaláljuk az ajándékot az életünkben. Még a sebet is megtanulhatjuk értékelni”

révészlegény

Én vagyok a révészlegény…

Cserkészpajtásaimmal ismét egy körben állunk, izgatottan várom a piff-puff játékot. A szokásos felvezető helyett egy legényről kezdenek beszélni. Néhányuk szeme felcsillan és tapsolnak párat, mások picit elpirulnak, valaki nemtetszését fejezi ki...

jégvirág

Játszunk a jéggel!

A télre való tekintettel álljon itt pár egyszerű jeges kísérlet. Néhány egyszerű eszközre és hozzávalóra lesz csak szükségetek, hogy berendezzétek őrsi laborotokat. Ezek számát az őrs létszáma szerint lehet majd módosítani.