Cserkész cikkeink

hand-drawn-winter-background_52683-49168.jpg

Téli bakancslista

A tél fagyos hangulata, a fák didergő ágai és a ruhák melege mellett ezen évszak rengeteg lehetőséget tár elénk. Nem tudod, hogyan üsd el az időt egy-egy fagyos napon? Segítünk!

SETA

Bemutatkozik a Segítő Tábor

A SETA tagjaival, Gál Erikkel, Bazár Gyurival, Csémi Szilárddal és Szűcs Szabival beszélgetett Borka Andi mindenről, ami téged is érdekel a Segítő Tábor kapcsán, de nem merted tőlük megkérdezni.

tudáskuckó.png

Magyar vándor

Segíts Álmosnak végigjárni a Tudáskuckó ösvényét, hogy visszataláljon vezértársaihoz.

IMG_5419.JPG

Azok a jó kis falusi disznótorok

A disznótor nagyon pontosan megkomponált feladatokból álló feldolgozása egy disznónak. A hagyomány szerint a vágási szezon november 30-án kezdődik, Szent András napján.

csuhéangyal.jpg

5+1 regös projektötletek őrsire

Azzal, hogy ismerjük és ápoljuk a hagyományainkat, nemcsak a kultúránkat, de saját magunkat is gazdagítjuk, a világnak egy új szeletét ismerjük meg. Válasszatok a projektötletek közül, hogy az őrssel közösen gazdagodjatok!

nemezeles.jpg

Népi mesterségek, avagy ki hogyan kereste a kenyerét a múltban

Gondoltátok volna, hogy a ma menő, trendi foglalkozások, mint például a fejlesztő, a vlogger vagy akár a robotikus 40-50 éve még nem is léteztek? De akkor mégis hogyan jutottak pénzhez az emberek? Mit válaszoltak a gyerekek, amikor a nagyi megkérdezte tőlük, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek?