Cserkész cikkeink

könyveket a fa alá!

Könyveket a fa alá

Szeretteinket meglepni egy szívhez szóló ajándékkal az egyik legnagyszerűbb dolog. Karácsonykor, egy jól választott könyvvel nemcsak egy tárgyat ajándékozunk valakinek, hanem megannyi élményt is. 

forrócsoki

Karácsony a csészédben

A karácsonyi időszakot rengeteg mindennel tudjuk hangulatossá tenni, beleértve a díszeket, fényeket, finom süteményeket, megunhatatlan karácsonyi filmeket. Már magához a hideg időjáráshoz is nagyon sok minden illik.

1.lépés

Recycled: Süteményszaggató 

Jövőre, ha minden igaz, kicsit környezettudatosabbá válunk, mivel az alumínium dobozainkat visszaválthatóvá teszik. Mutatok egy módszert, amivel Ti is újra felhasználhatjátok ezeket:

csomagolás ötlet

Mit adjak karácsonyra?

Hadd írjam le, szerintem milyen egy jó ajándék: látszik rajta, hogy időt szántunk a kitalálására, elkészítésére, tehát nem egy „tömeg" darab.
Következik 10 kajajándék ötlet.

Túra_Nyitra

Nyitrai százas

Nyitrabánya (Handlová) – Nyitra (Nitra), ez a két település határozza meg a három közül a legrövidebb szlovákiai főútvonalat. A táv 106 km, (emelkedés 3319 m, süllyedés 3581 m), és a Madaras hegységen és a Zoborvidéken megy keresztül.

Zene

Túra a hangszerek világában

​​​​​​​Napjainkban már fel sem kapjuk a fejünket, ha valaki tud hangszeren játszani, esetleg birtokol egyet otthon. Hogy lehetett ez régen? Akkor is természetes volt, hogy vannak hangszerek az emberek körül?

Népdalkvíz

Népdalkvíz

Próbáld ki ezt a kvízt, te és az őrsöd vajon mennyi népdalt ismertek fel az alábbiak közül?

Növény-zene

A te kaktuszod is Bachot hallgat?

Pár évtizeddel ezelőtt, egy bizonyos Dr. T.C Singh, egy kíváncsi indiai úriember, aki nem mellesleg az Indiai Annamalia Egyetem Botanikai Tanszék vezetője is, elgondolkodott azon, hogyan is hat a zene a növények növekedésére. Minden eszköze megvolt hozzá, hogy elvégezze a kutatásait ezért munkához is látott

Futás

Sportoló és a zene

Tény és való, hogy a hangok, a zajok, a zene befolyásolja magát az embert, de legfőképpen a hangulatát. Ez nagyban jelen van a sportolók életében is.