Vezető cikkeink

Gaslighting

GASLIGHTING

A Merriam-Webster Kiadó minden évben közzéteszi azt a szót, amelyet az emberek a leggyakrabban keresnek fel a szótárában.

vladimir-gladkov-5XhVuN2BFxQ-unsplash

A karácsonyi rutin

A karácsonyi rutint szokásaink alkotják. A szokás szóról valakinek elsőre a saját napi rutinja ugrik be, valakinek a hagyományok, míg valakinek lehet éppen a népszokások jutnak először eszébe. Az ünnepekhez kapcsolódóan is lehetnek eltérő szokásaink. Lehet, hogy az ünnep ugyanaz, de ettől függetlenül mindenki ünnepelheti teljesen különbözőképpen. 

Gyertyák

Élők, holtak, mindenszentek

Így szól az Úr:
»Álljatok ki az utakra, és nézzétek,
kérdezősködjetek az ősi ösvények felől,
melyik út a jó, és azon járjatok,
akkor nyugalmat találtok lelketeknek!«
De azt mondták: »Nem járunk!« Jer 6,16

_

A hátgerincünk védelme

Testtartásunk tükrözi testünk készenlétét az alkalmazkodásra különböző élethelyzetekben. Ugyanúgy a belső világunk is kihatással van rá

falusinők

Falusi nők világnapja

Az első Falusi nők világnapját még 2008-ban tartották meg az ENSZ kezdeményezésével. Érdekesség, hogy Magyarországon már 2000-ben is ünnepelték a vidéken élő nőket.

gyertya

Az aradi tizenhárom 

Ez egy olyan dolog, amit nem kérdőjeleznénk meg. Egy szám, egy adat, kész, pont, ennyi. De ha azt mondom, hogy igazából nem is tizenhárman voltak?

tervezés

Évtervezés és évkezdés őrsvezetőknek

Őrstagjaid fejlesztéséhez, valamilyen tudásanyag átadásához nélkülözhetetlen az előre tervezés, a tudatos tervezés. Most íme néhány tipp, hogyan fogj neki az év megtervezésének, és fűszerezd meg egy kis NéMó-val, vagy építsd teljesen arra.

lélegezz

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak

Vannak olyan diákok, akik a nyár végét és az iskolakezdést könnyebben élik meg, míg vannak köztünk olyanok is, akiknek ez egy kifejezetten stresszes és nehéz időszak. Megeshet, hogy az első néhány hétben a környezetünk egy nagy káosz és teljesen rendszertelen.