Vezető cikkeink

ajándék

Legyél Te is  karácsonyi csoda!

Gyerekkorunkban a karácsonyt legfőképp az ajándékok sokasága miatt vártuk. Biztosan mindannyian vissza tudunk emlékezni arra az örömre is, amit akkor éltünk meg, amikor a gyönyörűen feldíszített karácsonyfa alatt megpillantottunk a szebbnél szebb csomagolású dobozokat.

Adventi koszoru

Adventi gondolatok

Az adventi időszakban sok mindent szeretek. Még azt is, hogy tudom, vége lesz négy héten belül, és a végén biztosan ott vár a karácsony, az Úr eljövetele. 

pexels-photo-3303614.jpeg

A karácsony varázsának színfalai mögött

Félretéve, hogy te miben hiszel, vagy miért karácsonyozol, feltehetőleg valamilyen módon utolért téged is. Ha csak a család miatt, csak a társadalmi nyomás miatt, de valahogy ígyis-úgyis része leszel. 

Fehé karácsony

Fekete karácsony

Fekete karácsonynak szoktuk hívni azt, amikor nincs hó, hanem sár, vagy por, üres fagy lepi az utcákat, ahelyett, hogy a szeretet és az örök világosság emberré születésének ünnepét a varázslatos fehér takaró tenné tisztává.

1000_F_437556662_5l7Yq4DUAHfEEyJAsGO8XwXEPKKQEGdA

Minden gramm számít

A legtöbb túrázó tudja, hogy nem vihet magával mindent, amit akar. A tapasztaltabbak azt is tudják, hogy még a szükséges dolgok közül sem vihetnek magukkal mindent. 

advent2-980x486.jpg

Szupersztár születik

Az adventi ünnepkör az év egyik legcsodálatosabb időszaka, holott a természet nem ilyenkor a legszebb, nem ilyenkor fekszünk a folyóparton lazázva, sötét van, hideg van, a kifelé helyett a befelé dominál.

hangképzés

Melyik a te szólamod?

Fontos, hogy aki éneklésbe kezd, megtalálja a saját hangtípusát. Ha ezt ismeri, pontosan tudja, hogy milyen zenét tud elénekelni akár szólistaként, akár egy kórusban. Ismeri a határait, tehát melyik a legalacsonyabb és melyik a legmagasabb hang, amit ki tud énekelni – tisztában van a számára kényelmes hangtartománnyal.