Vezető cikkeink

_

Tavaszi fáradtság

Itt a tavasz, rügyeznek a fák, csiripelnek a madarak és minden vidám színt ölt. A növények új életre kapnak, a nap erősebben süt és a környezetünk közös erővel azt üvölti: Élet! De akkor mégis miért vagyunk fáradtak?

_

Vers- és novellaíró pályázat

Cserkészként mindannyian rengeteg népdalszöveget átírtunk már, sok-sok csatakiáltást kitaláltunk, indulót és tábortűzi jelenetek sztoriját hoztuk össze. Itt az idő ezt a tudást most kamatoztatni!

_

Hamvazószerda

Meg tudod tenni? Igazán. Tudsz hamut hinteni a homlokodra? Igazán! Belegondolsz?! Mindannak vége lesz, minden elporlad, amit látsz, érintesz, fizikailag érzel. Elmúlik. Egy időre. A feltámadásig.

_

A házasságkötés szokásköre

Minden évben Valentin-nap környékén kerül megrendezésre a házasság hete. Ennek apropóján elevenítsük fel, milyen szokások kapcsolódtak a házasságkötéshez.

_

Kapor-csúcs és a Hincói-tavak

Mai túránk úti célja a lélegzetelállító kilátással kecsegtető Kapor-csúcs (Kôprovský štít), ami 2 363 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé.

_

Őrsi élet a szabadban

Az őrsi élet nagyban hozzájárul ahhoz, hogy egy gyermek mennyire veszi át a cserkészet által nyújtott életformát. Ezért jól meg kell fontolni, hogyan is tervezzük meg az őrsit.

_

Karácsony és a cserkész

Érdemes megállni ízlelgetni a két szó jelentését. Érdemes meghúzni a határokat, mit jelent és mit nem jelent a karácsony és a cserkész.

_

A gyertya és a temető

Azt gondolhatnánk, hogy a temető egy szomorú hely. Amikor valakit oda visznek, akkor mindenki sír. Mégis van egy nap, amikor ott is minden csupa fény és ragyogás, örömteli várakozás. Ez mindenszentek napja. 

_

Volt egyszer egy alapképzés...

“Felnőttként is vár a cserkészet!” - állt azokon a plakátokon, amelyek a felnőttek számára szóló cserkész alapképzésre intiválták mindazokat, akik még sosem voltak cserkészek, de él bennük a kíváncsiság.