Vezető cikkeink

_

Például: Závodský Kati

Még a nyomtatott újságban olvashattátok a Névjegy rovatunkat, amiben sok cserkésznek volt lehetősége bemutatkozni. Úgy gondoltuk, hogy ideje visszahozni ezt a rovatot, csak egy kicsit más formában.

_

Rima-Sajó evezés

2023. május 20-án, egy szombati napon, gyönyörű napsütéses időben, 4 vízicserkész vágott neki a 2023-as Rima-Sajó vízitúrának. Kurucz Keve, Szabó Bandi, Szőllősy Dóri és jómagam.

Gaslighting

GASLIGHTING

A Merriam-Webster Kiadó minden évben közzéteszi azt a szót, amelyet az emberek a leggyakrabban keresnek fel a szótárában.

vladimir-gladkov-5XhVuN2BFxQ-unsplash

A karácsonyi rutin

A karácsonyi rutint szokásaink alkotják. A szokás szóról valakinek elsőre a saját napi rutinja ugrik be, valakinek a hagyományok, míg valakinek lehet éppen a népszokások jutnak először eszébe. Az ünnepekhez kapcsolódóan is lehetnek eltérő szokásaink. Lehet, hogy az ünnep ugyanaz, de ettől függetlenül mindenki ünnepelheti teljesen különbözőképpen. 

Gyertyák

Élők, holtak, mindenszentek

Így szól az Úr:
»Álljatok ki az utakra, és nézzétek,
kérdezősködjetek az ősi ösvények felől,
melyik út a jó, és azon járjatok,
akkor nyugalmat találtok lelketeknek!«
De azt mondták: »Nem járunk!« Jer 6,16

_

A hátgerincünk védelme

Testtartásunk tükrözi testünk készenlétét az alkalmazkodásra különböző élethelyzetekben. Ugyanúgy a belső világunk is kihatással van rá

falusinők

Falusi nők világnapja

Az első Falusi nők világnapját még 2008-ban tartották meg az ENSZ kezdeményezésével. Érdekesség, hogy Magyarországon már 2000-ben is ünnepelték a vidéken élő nőket.

gyertya

Az aradi tizenhárom 

Ez egy olyan dolog, amit nem kérdőjeleznénk meg. Egy szám, egy adat, kész, pont, ennyi. De ha azt mondom, hogy igazából nem is tizenhárman voltak?