Kiscserkész cikkeink

hóember_kezmuves

Hóember papírtányérból

Kézügyesség téli őrsire: rövid idő alatt is ugyanúgy tudunk szép dolgokat készíteni. Most mutatok nektek valami egyszerűt, de ugyanakkor nagyszerűt, készítsünk együtt hóembert!

varrás

Ruhajavítás otthon

Cserkészként a természetet járva gyakran keveredhetünk olyan helyzetbe, amikor a ruhánk kilyukad, elhasad, gombunk leszakad és ezt a problémát azonnal orvosolni kell. Ilyenkor a végső menedékdobozunkból előhalásszuk a tűt és a cérnát. Hogy is használjuk őket pontosan?

kence_1

Zöld kencék a természetesség jegyében 

A bőrápolás éppen aranykorát éli, reggel és este több fajta-féle terméket diktál arcunkra a tömegmédia, ezért is gondoltuk, hogy közelítsük meg ezt a témát cserkész szemmel. Szilvi már egy ideje - kíváncsiságból, és tenniakarósból - saját termékeket készít. Elmeséli, mi vezette erre az útra, és kapunk pár ötletet, ami akár a fa alá is bekerülhet, ha ügyes vagy. 

_

A hátgerincünk védelme

Testtartásunk tükrözi testünk készenlétét az alkalmazkodásra különböző élethelyzetekben. Ugyanúgy a belső világunk is kihatással van rá

falusinők

Falusi nők világnapja

Az első Falusi nők világnapját még 2008-ban tartották meg az ENSZ kezdeményezésével. Érdekesség, hogy Magyarországon már 2000-ben is ünnepelték a vidéken élő nőket.

gyertya

Az aradi tizenhárom 

Ez egy olyan dolog, amit nem kérdőjeleznénk meg. Egy szám, egy adat, kész, pont, ennyi. De ha azt mondom, hogy igazából nem is tizenhárman voltak?

lélegezz

Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak

Vannak olyan diákok, akik a nyár végét és az iskolakezdést könnyebben élik meg, míg vannak köztünk olyanok is, akiknek ez egy kifejezetten stresszes és nehéz időszak. Megeshet, hogy az első néhány hétben a környezetünk egy nagy káosz és teljesen rendszertelen.

Feltámadt!

Feltámadt!

Szeret téged. És azt akarja, hogy boldog legyél! Tiéd a feltámadás, tiéd az el nem múló örök élet! 

MÉta

M, mint méta

Nótás a húsvéti szünet első napját Budapesten, unokatestvéreinél töltötte. A délelőtt egy részében Budán barangoltak. A kiadós ebéd utáni fáradságot...