Kiscserkész cikkeink

_

A kiscserkész gyertyái

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiscserkész. Sárga nyakkendője volt. Itt lakott a felvidéken. Volt egy fontos titka, amire csak az első fagyok beálltával derült fény...

_

Alkoss levelekkel!

A laza, napsütéses szeptemberi őszt a ködös, borongós október váltotta fel. De azért ebben a nagy szürkeségben is sok színt fedezhetünk fel, ha nyitott szemmel járunk.

_

Érik a szőlő...

Ahogy egyre nagyobb lépésekkel araszolunk kifelé a nyárból egyenesen a hűs őszi napokra, a testünk akarva-akaratlanul is éreztetheti velünk, hogy elmúltak a jó idők, ideje elkezdenünk feltölteni vitaminforrásainkat. 

hóember_kezmuves

Hóember papírtányérból

Kézügyesség téli őrsire: rövid idő alatt is ugyanúgy tudunk szép dolgokat készíteni. Most mutatok nektek valami egyszerűt, de ugyanakkor nagyszerűt, készítsünk együtt hóembert!

varrás

Ruhajavítás otthon

Cserkészként a természetet járva gyakran keveredhetünk olyan helyzetbe, amikor a ruhánk kilyukad, elhasad, gombunk leszakad és ezt a problémát azonnal orvosolni kell. Ilyenkor a végső menedékdobozunkból előhalásszuk a tűt és a cérnát. Hogy is használjuk őket pontosan?

kence_1

Zöld kencék a természetesség jegyében 

A bőrápolás éppen aranykorát éli, reggel és este több fajta-féle terméket diktál arcunkra a tömegmédia, ezért is gondoltuk, hogy közelítsük meg ezt a témát cserkész szemmel. Szilvi már egy ideje - kíváncsiságból, és tenniakarósból - saját termékeket készít. Elmeséli, mi vezette erre az útra, és kapunk pár ötletet, ami akár a fa alá is bekerülhet, ha ügyes vagy. 

_

A hátgerincünk védelme

Testtartásunk tükrözi testünk készenlétét az alkalmazkodásra különböző élethelyzetekben. Ugyanúgy a belső világunk is kihatással van rá

falusinők

Falusi nők világnapja

Az első Falusi nők világnapját még 2008-ban tartották meg az ENSZ kezdeményezésével. Érdekesség, hogy Magyarországon már 2000-ben is ünnepelték a vidéken élő nőket.

gyertya

Az aradi tizenhárom 

Ez egy olyan dolog, amit nem kérdőjeleznénk meg. Egy szám, egy adat, kész, pont, ennyi. De ha azt mondom, hogy igazából nem is tizenhárman voltak?