Kiscserkész cikkeink

merry-christmas-vector-backgrounds-cartoon-gingerbread_87587-130.jpg

Mézeskalács egyszerűen

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalácssütés. Készülhet karácsonyfadíszként, de az ünnepi asztal díszes finomsága is lehet. Ha eddig még nem próbáltad, itt az ideje! Az alábbi mennyiségekből legalább 3 tepsire való mézeskalács jön ki.

magyar találmányok.jpg

A nyomtatás története

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Képzeld, a finom kakaómat szürcsölgettem kifestőzés közben, mikor észrevettem, hogy a kifestőkönyvemet egy közeli nyomdában nyomtatták. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy mióta használjuk a nyomtatást, és vajon hogyan is alakult ki ez a kifejezés. Tarts velem!

beautiful-landscape-background_24908-18656.jpg

Az erdő ajándéka

Nem volt szokásos advent. Az égbolt szürke volt, az utak sárosak, a levegő párás. Feltorlódott, rothadó levelek a járdaszigetek mentén.

happy-kids-hear-story-from-grandfather_97632-802.jpg

Mérték

Szombat délután volt, a Nap még vidáman nyújtogatta sugarait, felmelegítve a kora őszi levegőt. Breki a cserkészotthon legkényelmesebb foteljében üldögélt.

cini.jpg

Kézmosó dal

Testünkre és egészségünkre úgy vigyázhatunk a legjobban, ha figyelünk a tisztaságra. A mai világban különösen nagy hangsúlyt kell fektetnünk a kézmosásra. Sokszor és jól kell kezet mosni! Szerencsére van egy szuper kis dalocska, amit közben énekelhetünk.

456.jpg

Érdekességek az emberi testről

Sziasztok, engem Pindur Pintyőkének hívnak. Egy kíváncsi tündérke vagyok, akit mindig is érdekelt az emberi test. Egy csomó fura dologra képes, össze is gyűjtöttem nektek pár érdekességet.

állati érdekességek.jpg

Rovarok

A Földön kb. 3 millió rovar él, de ebből csak 1 milliót ismerünk. Nézzük meg a rovarokat, amelyekkel Te is bármikor találkozhatsz!

set-woman-emotions-concept_140689-620.jpg

Mimika és testbeszéd

Sün Alfréd, Miss Mallard, Droopy… Ismerősek ezek a nevek? A legtöbb mesebeli szupernyomozó egyik legnagyobb fegyvere a megfigyelőképesség. Szeretnéd ezt te is megtanulni? Akkor tarts velem ezen az izgalmas nyomozáson!

magyar találmányok.jpg

A repülőgép

Szia! Repülés közben azt vettem észre, hogy ti emberek nem tudtok olyan egyszerűen felszállni a levegőbe, mint mi, madarak. Te repültél már valaha a levegőben? Tudod, kiknek a találmánya volt az első működőképes repülőgép? Tarts velem!