Kiscserkész cikkeink

magyar találmányok.jpg

Az anyák megmentője

Te! Igen Te, aki éppen az online cserkészújságot lapozod! Tudod milyen nap lesz 3 nap múlva? Igen, vasárnap, de azon kívül? Hát az édesnyák napja! Elsősorban miattuk szeretnék neked bemutatni egy orvost, aki a 19.században élt, és akit az „anyák megmentőjeként” is szoktak nevezni.

anya

Versek, dalok anyák napjára

A közelgő anyák napja alkalmából összegyűjtöttünk egy csokorra való verset és dalt, amelyeket szavalva, énekelve, rajz, tánc, vagy akár egy kis bábjáték kíséretében is előadhatsz édesanyádnak, nagymamádnak.

föld napja

Föld napi szuperhős készítés online

Április 22-én közel 180 országban tartják meg a Föld napját, felhívva ezzel a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Az első Föld napját 1970. április 22-én tartották, amely 20 évvel később világmozgalommá nőtte ki magát, amibe mi cserkészek is szívesen bekapcsolódunk.

beautiful-landscape-background_24908-18656.jpg

Az erdő ajándéka

Nem volt szokásos advent. Az égbolt szürke volt, az utak sárosak, a levegő párás. Feltorlódott, rothadó levelek a járdaszigetek mentén.

magyar találmányok.jpg

A nyomtatás története

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Képzeld, a finom kakaómat szürcsölgettem kifestőzés közben, mikor észrevettem, hogy a kifestőkönyvemet egy közeli nyomdában nyomtatták. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy mióta használjuk a nyomtatást, és vajon hogyan is alakult ki ez a kifejezés. Tarts velem!

merry-christmas-vector-backgrounds-cartoon-gingerbread_87587-130.jpg

Mézeskalács egyszerűen

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen része a mézeskalácssütés. Készülhet karácsonyfadíszként, de az ünnepi asztal díszes finomsága is lehet. Ha eddig még nem próbáltad, itt az ideje! Az alábbi mennyiségekből legalább 3 tepsire való mézeskalács jön ki.

unikornis2.jpg

Unikornis könyvjelző

Megkezdődött az iskola, és vele együtt a tanulás is visszatért az életünkbe. A sok tankönyvben nehéz nyomon követni, hol tartunk épp, ám ennek most vége! A szamárfülek helyett ezentúl unikornisokkal jelezheted, merre jártok a tananyagban.

summer-time-sport-activities-set-isolated-white_93633-625.jpg

Testmozgással az erős immunrendszerért

Az influenzaszezon közeledtével kifejezetten fontos, hogy segítsük az immunrendszerünket a topon tartani. Ezt a kiegyensúlyozott étkezés, megfelelő vitamin és -folyadékbevitel mellett a rendszeres testmozgással tudjuk leginkább kivitelezni. Mutatunk is néhány mozgásformát, amiket 20 perc alatt, a nap bármely szakában elvégezhettek, hogy a betegség elkerüljön titeket.