Kiscserkész cikkeink

_

Bingó

Szövetségünk újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából indítottuk el ezt a játékot. 2020-ban összeültünk és egy alapötletet dolgoztunk ki aprólékosan, majd másnap szaladtunk is a postára… Kíváncsiak vagytok, hogy mi is történt a feladott leveleinkkel? 

_

Kis Dudor meséi

A kis Dudor meséi egy összefüggő meséskötet, amely a manócska, kis Dudor és az írónő találkozásával kezdődik.

_

A megfoghatatlan ajándék

A karácsonyi szünet már elkezdődött. Két kiscserkész a nagyszüleinél töltötte a napokat. Az őrsben versenyeztek, ki tud minél cserkésziesebb ajándékot adni.

_

A kiscserkész gyertyái

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kiscserkész. Sárga nyakkendője volt. Itt lakott a felvidéken. Volt egy fontos titka, amire csak az első fagyok beálltával derült fény...

_

Alkoss levelekkel!

A laza, napsütéses szeptemberi őszt a ködös, borongós október váltotta fel. De azért ebben a nagy szürkeségben is sok színt fedezhetünk fel, ha nyitott szemmel járunk.

_

Érik a szőlő...

Ahogy egyre nagyobb lépésekkel araszolunk kifelé a nyárból egyenesen a hűs őszi napokra, a testünk akarva-akaratlanul is éreztetheti velünk, hogy elmúltak a jó idők, ideje elkezdenünk feltölteni vitaminforrásainkat. 

hóember_kezmuves

Hóember papírtányérból

Kézügyesség téli őrsire: rövid idő alatt is ugyanúgy tudunk szép dolgokat készíteni. Most mutatok nektek valami egyszerűt, de ugyanakkor nagyszerűt, készítsünk együtt hóembert!