Tanyahely tippek: Csapatotthon - Fél

Izsák Lívia | 2018. október 23.
Még épp időben vagyunk, hogy lefoglaljuk tavaszi, ill. nyári tanyázásunk helyszínét, így ismét jövünk két kipróbált és bevált helyszínajánlattal.

féli csapatotthon
(Fotó: Lépes Lívia)

Elhelyezkedés: Fél a szenci járásban található, Pozsonytól 20 km-re, a Kis-Duna partján. Lakossága kb. 2300 főt számlál. A helyi, 24. számú Szent László cserkészcsapat csapatotthonaként megalakulásától kezdve a Féli Római Katolikus Egyházközség egyik különálló épülete szolgál, amely központi helyen, a templom és kultúrház szomszédságában helyezkedik el. 2016-ban befejezett felújítása óta már több ízben rendeztek itt kiscserkész- és csapattanyázást is.

Elrendezés: A csapatotthon egy hosszú földszintes épületnek a része, amely külön bejárattal és udvarral rendelkezik. A kb. 112 m2-en a következő helyiségek vannak: egy nagyobb és egy kisebb előszoba, egy fürdőszoba, egy konyha, 2 nagyobb és 2 kisebb szoba.

A fürdőszoba két mosdóval, illemhellyel és zuhanyzóval van ellátva. A konyhában hűtő, villanytűzhely, vízforraló és teljes konyhai felszerelés található. Mind a 4 szoba szolgálhat alvóhelyként éjszakára, napközben pedig a programok helyszíneként. A 2 nagyobb helyiség az összközösségi programok levezetésére is alkalmas. A két kisebb helyiség közül az egyiket rakodóhelyiségként is lehet használni.

Kapacitás: kb. 25 fő fér el a 4 szobában földön, karimatkán és hálózsákban. Sátorozás esetén kb. 40 fő is elfér az udvaron.

Udvar: Az épülethez egy nagy udvar tartozik, amely nyáron egy sátorozós tanyázás számára is elegendő helyet biztosít. Van itt tábortűzhely és egy kemence is, amelyben kedvükre sütögethetnek a tanyázók.  

féli csapatotthon
(Fotó: Lépes Lívia)

Környék: A falu egyik fő nevezetessége a szállodaként üzemelő kastély, amelynek hatalmas parkja a nyilvánosság számára is nyitva van. A Kis-Duna mente kitűnő portyaútvonal lehet, Pozsonyon át pedig el lehet jutni a Kis-Kárpátokba is. 

Étkezés: A konyha felszerelése megfelel egy kisebb fős tanyázás étkeztetésére, a kemencében való sütéssel pedig már nagyobb társaságot is el lehet látni. Menürendelésre több lehetőség van helyben és a környékről is, a legközelebbi az épület másik végében található bisztró. Az élelmiszerért sem kell messzire menni, a csapatotthon és bisztró között, de néhány 10 méter távolságra egyaránt található üzlet.

Költségek: 15 főig 2 eur/fő/éj, 15 fő felett 1 eur/fő/éj

Cím: 1. mája 1., Fél (Tomášov)

Kapcsolat: +421 9 17 064 140, kozmerm@gmail.com, Kozmér Mária csapatparancsnok