Bazár György

man-wearing-black-hoodie-carries-black-and-gray-backpacker-732632.jpg

Tavaszi karbantartás

Sokan ragadtunk otthonainkban az idei év tavaszán. Kint egyre melegebb van, és egyre inkább kedvünk lesz kimenni a természetbe, sétálni, túrázni, sportolni. Előkerülnek ezért a szekrényekből a túracipők, bakancsok, kabátok és minden felszerelésünk, ami ősz óta ott pihent.

adventure-blur-caffeine-764598.jpg

Kerüljük a megfázást!

Minden ősszel ez történik. A strandok bezárnak, a fák levelei elszíneződnek, a napok egyre rövidebbek, egyre szürkébbek és egyre hidegebbek lesznek. Lassan előkerülnek a pulcsik, kabátok, meleg cipők, sálak, sapkák, kesztyűk.

TrekkingPoles.jpg

Rendszeres mozgással a hosszú életért

Nem írok le nagy újdonságot, ha azt írom, hogy a rendszeres testmozgás nagyon jót tesz az egészségünknek, pláne, ha kint, a friss levegőn végezzük. Nem csak a testünknek teszünk így jót, hanem a lelkünknek is. Ma, amikor gyerekkorunkat az iskolában ülve, (és sokan majd felnőttkorunkat is ülő munkát végezve) töltjük, nagyon fontos, hogy legalább szabadidőnkben kimozduljunk valahová.

12936_995_B_DETAIL__53189.1531066717.jpg

Csúcstechnológiák az outdoor felszerelésekben

Szinte minden nap hallhatunk, olvashatunk arról, hogy mennyire gyorsan fejlődik a világ körülöttünk, hogy milyen új felfedezéseket tettek a tudósok, hogy milyen új funkcióval gazdagodnak okostelefonjaink, vagy hogy mi mindent tudnak már megtenni az autók vezetőik helyett.

pexels-photo-869258.jpeg

Télen sincs megállás!

Reggel sokáig sötét van, délután is hamar eltűnik a Nap, van, hogy a sok felhőtől nem is látjuk. Nincs kedvünk semmihez, legszívesebben egész nap a paplan alatt maradnánk. Pedig még télen is rengeteg lehetőségünk van, hogy mozogjunk, hogy élvezzük a természetet, sőt, vannak dolgok, amelyeket csak ilyenkor tudunk kipróbálni.

Egri_csillagok_(rovaskiadas).jpg

Rovásírás a gyakorlatban

A magyar rovásírás, vagy székely-magyar rovásírás körülbelül a 8. században jelent meg, és teljes mértékben különbözött az akkoriban legjobban elterjedt latin és görög írástól. Őseink a honfoglalás során is ezt az írást hozták magukkal.

tábortűz

Gyakorlat teszi a mestert - a tűzmestert meg pláne

Valószínűleg te is sokszor hallottad már a fenti elterjedt közmondást, vagy legalábbis az első felét. Bármit is csinálsz, ha jól akarod azt csinálni, gyakorolni kell. Na de kinek van manapság arra ideje, hogy mindent jól begyakoroljon? Igen, az időbeosztást is gyakorolni kell.

sátor

Tábori körlet - nem mindegy, milyen

Cserkészekként minden nyáron legalább egy hetet táborban töltünk, kint a természetben. Miután megérkezünk a táborhelyre, őrsileg megkeressük a körletünk helyét és elkezdjük azt szépen felépíteni. Felállítjuk a sátrat, körülárkoljuk, keresünk egy csajkafát, építünk egy kaput. Ezek mind olyan természetes dolgok, hogy talán nem is gondolunk bele, mit hogyan lehetne javítani, jobban megcsinálni.