Karácsony

_

Miért zöldebb a karácsonyfa a mozivásznon?

Bizonyára mind ismerjük azt az érzést, amikor megérkezik a téli időszak, és végre leülhetünk a kanapéra kezünkben egy bögre meleg teával bekuckózva a legmelegebb pokrócunkba, és elindíthatjuk a kedvenc karácsonyi filmünket.

_

Karácsonyi krémes

Karácsony közeledtével minden háziasszony fejében felmerül a kérdés: „Mit süssek karácsonyra?”. Erre a kérdésre válaszolva szeretném megosztani veletek az egyik kedvenc karácsonyi receptemet.

jegesmedvézés

Jegesmedvézés

Nekem a hideg víz nem szokott problémát okozni pl.: úszásnál, vagy belemenni nyáron a hideg folyóba, de akkor sem tudtam elképzelni, hogy majd egykor én is azok közé az emberek közé fogok tartozni, akik a jéghideg vízben, jegesmedvéket megirigylő módon tudnak megmártózni.

télitáj

Egy tökéletes nap a téli szünetben

Most egy napot írok le, mely nagyon közel áll a valósághoz is, de azért egy kicsi képzeletet, vágyat is belecsempésztem. A napomat egy „Jó reggelt Istenem, köszönöm ezt az új napot”- tal kezdem, majd nyújtózom egyet.

Cleveland - Pigniczky Enese

Cserkészkarácsonyok szerte a nagyvilágban

A cserkészet egyik legnagyobb alappillére a vallás, éppen ezért a legtöbb vallási ünnepet mindnyájan ünnepeljük. Természetesen ezek közül a karácsony biztosan az, amely minden egyes cserkészcsapat eseménynaptárában szerepel.

karácsony

Levél a Jézuskának

Adventkor sok az inger. Ez az időszak ellentmondása, a kint és bent, az otthoni csend és a plázák ünnepi fényében hirdetett fogyasztás.

csillag

A te karácsonyod a mi karácsonyunk?

Történelmi időket élünk. Változás van a világban. Úgy reméltük, végre világjárvány-mentes és ezzel békés lesz a karácsonyunk. Helyette - sőt talán még azt is mondhatnánk mellette - háború és válság kopogtat.

_

​​​​​​​Mugli Túra

A Harry Potter utalás valahogy titkon csúszott be a kürtiek téli túrájába, de nem elhanyagolható a szerepe. A mugli szó jelentése a kötetben azokra az emberekre használatos, akik nem varázslények.

hála

Négy nap hálával

A kora esti sötétedés bizony mindenkit melankolikusabbá tesz, de kétségtelenül ennek az időszaknak is megvannak a maga szépségei. Ilyenkor mégis átadjuk magunkat a múltba való sóvárgásnak, és elfelejtünk hálásnak lenni a jelen pillanataiért.

_

Kézműves a téli napokra

Elérkezett a tél, és ezzel együtt az ünnepekre való készülődés is. Ha körülnézünk az internet bugyraiban, akarva-akaratlanul is mikulásos vagy karácsonyi dekoráció útmutatóinak ezreivel találjuk szembe magunkat, legyen szó akár házilag készült hógömbökről, karácsonyi törpékről vagy otthon elkészíthető karácsonyfa gömbökről.