Kurcz Anna

Helló, Anna vagyok. Aktív cserkész, állandó mozgó, és mindig keresem az új kihívásokat, melyek lényegében sokszor a motivációm is, hogy valamit elkezdjek és megcsináljak. Szeretem megfigyelni a környezetemet. Töltődési módszereim a természetben töltött idő, jó alvás, sok-sok gyümölcs és zöldség evés, imádság. Ezek alapján különböző cikkeket olvashattok tőlem, de legfőkeppén a vezetőknek szánt cikkek és túrázós/mozgással kapcsolatos témák alatt szerepel majd a nevem.
catan

Társasjáték-ajánló

Mi, cserkészek sokat játszunk, szeretünk is, és kell is! Hoztam tehát nektek pár társasjátékot, melyet érdemes kipróbálni a bentülős napokon. Rengeteg van belőlük, megpróbáltam tehát őket kicsit kategorizálni is, hogy könnyebb legyen választani. Íme a lista, tessék csak körülnézni:  

_

A hátgerincünk védelme

Testtartásunk tükrözi testünk készenlétét az alkalmazkodásra különböző élethelyzetekben. Ugyanúgy a belső világunk is kihatással van rá

Túra_Nyitra

Nyitrai százas

Nyitrabánya (Handlová) – Nyitra (Nitra), ez a két település határozza meg a három közül a legrövidebb szlovákiai főútvonalat. A táv 106 km, (emelkedés 3319 m, süllyedés 3581 m), és a Madaras hegységen és a Zoborvidéken megy keresztül.

Futás

Sportoló és a zene

Tény és való, hogy a hangok, a zajok, a zene befolyásolja magát az embert, de legfőképpen a hangulatát. Ez nagyban jelen van a sportolók életében is.

Csoportkép

NEK 2021 az SZMCS tagok szemeivel

"Cserkészek mindenhol vannak," gyakran hallom vissza barátoktól, ismerősöktől. De valóban így is van, jelen vagyunk, még ha sokszor nem is éppen egyenruhában. Nem beszélve arról, ha önkéntes tevékenységről, segítségről van szó.

A csavargó.jpg

Charlie Chaplin, a csavargó

Teljes nevén Sir Charles Spencer Chaplin igen sokoldalú és tehetséges angol filmrendező, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző, vágó és filmproducer volt. Filmjeiben maga volt a főszereplő, és egyben a film hátterét is sokszor egymaga biztosította.

pexels-photo-2081128.jpeg

Hitélet

„Hiszem, hogy Isten azért helyezett minket ebbe a derűs világba, hogy boldogok legyünk." Bi-Pi