Sej, az igaz szerelem, titkosan kezdődik…

Profile picture for user kurcz.anna Kurcz Anna | 2022. március 19.
Táborainkban rengeteg lehetőség van az ismerkedésre. Játékok közben, különféle csapat feladatok alatt, tábortűzi jelenetek közben, és az étkezéseknél is lehet sokat beszélgetni.

Táborainkban rengeteg lehetőség van az ismerkedésre. Játékok közben, különféle csapat feladatok alatt, tábortűzi jelenetek közben, és az étkezéseknél is lehet sokat beszélgetni. Ami viszont a legkülönlegesebb és legizgalmasabb ismerkedése forma, az a tábori posta. Van, aki írásban könnyebben tud közeledni a másik ember felé, és ezt a lehetőséget táborokban általában ki is szoktuk használni. Ha Te még nem tetted, reméljük ez az írás majd inspirációul szolgál.
A levelek között bizony előfordulnak olyanok is, amelyekre az egész tábor kíváncsi és szívest-örömest kíséri egy sejtelmes „óóóó”- hanggal. Ezek a szerelmes levelek, melyek három nagy kategóriára oszthatók fel. 

A cikk további részében igazi, elküldött, tábori szerelmes leveleket olvashattok. 

  1. Viccből írt levelek

A cserkész kreatív és vidám. Ebből is ered, hogy cserkészeink szeretnek egymásnak olyan leveleket írni, amelyek valóban szép tartalommal bírnak, azonban mély érzelmek nincsenek mögötte, csupán csak a szórakozás és a másik reakciójának megfigyelése a lényeg. Ezek a levelek könnyen felismerhetőek és érezhető, milyen céllal voltak megírva, ezért nem is szokták félrevezetni, vagy megbántani a címzett félt.

szerelmeslevél
(forrás: unsplash.com)

Drága Áron!

Szemeidben a kakaóscsiga közepét látom 

és fázom,

mert kezeid nem ölelnek át a hideg éjszakákon.

Kőkemény hajadon a napfény csillan, 

s hódító mosolyodból fehér fogad kivillan.

Röplabdázás közben megfeszülnek izmaid,

bárcsak felderíthetnénk a szerelem titkait.

Feszes vádlijaidnak párját nem lelni,

a szemem nem tud veled betelni.

Válaszod epedve várja a Te Brünhildád.

  1. Fél igazság

Az előző kategóriához hasonló, azonban lehet mögötte érzelmi szándék is. Általában ezeket a leveleket is szórakozásnak veszik az emberek, viszont az írója reményekkel írja, hátha így közelebb kerül a másik félhez. A humor mögé rejti az esetleges negatív visszajelzést (visszautasítás, nem érdeklődés, hidegen hagyás…). Így méri fel a levél írója a helyzetet, hogy a címzett személy mutat-e érdeklődést, nyitottságot általánosságban a táborozók felé, mert abból leszűri, hogy akár konkrétan felé is nyitott lehetne-e. Mivel az író sem teljesen őszinte, így a levél nem hagy maga után hosszú, mély érzelmeket sem. Az efféle levelek születhetnek a tábori szituációk alapján is (jelenetekből a TT alatt, keretmese alapján,…).

Fogadj vissza szerelmem

Bármit megteszek

 

Óó, Jumurdzsák, miért vagy te Jumurdzsák?!

A Te magyar Júliád.

 

Nati nem volt más, mint egy tévedés séta

Epedezek bocsánatodért.

PLS…PLS

  1. Igazi érzelmek

Vannak bizony személyes levelek is, amelyek valóban őszinték és komolyak. A táborban látjuk a másikat, hogyan viselkedik, megismerjük milyen ember, szimpatizálunk vele, majd a csendes pihenő alatt egy fa árnyékában papírra vetjük érzéseinket. Eleinte lehet még a levél nyilvános is és az első kategóriába tartozik, de egy-két levélváltás után átmegy személyesbe és már csak a külső megnyilvánulások részesei lehetünk. Ebbe a kategóriába tartoznak azok a kapcsolatok, melyek a táborban kezdődnek, vagy ott folytatódnak, komolyodnak.

Külön VK táborokban voltunk. Peti a Setásokkal küldött levelet hozzám. Épp friss jegyesek voltunk, nagy volt a szerelem 🥰😅. A levél vége valahogy így szólt: Minden este zászló levonáskor a csillagokra nézek és rád gondolok, hogy hogy vagy, milyen napod volt? Várom már, hogy végre összeházasodjunk és egy család legyünk. Hiányzol. Nemsokára találkozunk. Nagyon szeretlek.

azok a bionyos levelek
(forrás: Kurcz Anna)

Kedves Eszter!

Felforr a vérem, ha meglátlak. Te vagy nekem a felkelő nap.

Úgy érzem ki kell lépnem az árnyékból, hogy esélyt adhassak szerelmünknek! Kérlek, tölts el velem egy gyertyafényes vacsorát a SETÁ-n. Nem várok a cseresznyevirágzásig, J. attól is szép, ha ott vagy. Felfedezem kilétem. K.

Ha idén te is úgy döntesz, hogy küldesz levelet, itt van pár tipp, hogyan teheted érdekesebbé. Levél küldéskor sokkal nagyobb örömet érhetsz el, ha minél igényesebb a levél, amit küldesz. Például: borítékot hajtogatsz, színes papírra írod, szalaggal átkötöd, esetleg teszel bele egy szép préselt virágot, vagy színes tollal írod. Fontos a díszítés, de valljuk be a lényeg a tartalom. Gondold át miről fogsz írni, ügyelj a helyesírásra, ebben őrsvezetőd is tud segíteni. A levél elején kezd egy megszólítással: Kedves …… !, vagy Szia ….! Aztán írhatsz arról, te hogy érzed magad a táborban, elmondhatod ha tetszett a szereplése a tábortűznél… majd a levél végén tegyél fel kérdéseket, hogy tudjon mire válaszolni a levelében. A végén pedig írd alá, ha csak nem akarsz titokban maradni. 

Buzdítalak tehát a táborban a levélírásra, viszont különösen tartsd szem előtt a 8. cserkésztörvényt: A cserkész vidám és meggondolt, hogy elkerüljük a megbántást és a félrevezetést. 

 

 

 

A cikk eredeti levelekből származó részleteket is tartalmaz, amelyek során a nevek kihagyása vagy megváltoztatása az adott személyek védelmében történt.