Hegedűs Vivien

könyveket a fa alá!

Könyveket a fa alá

Szeretteinket meglepni egy szívhez szóló ajándékkal az egyik legnagyszerűbb dolog. Karácsonykor, egy jól választott könyvvel nemcsak egy tárgyat ajándékozunk valakinek, hanem megannyi élményt is. 

mézeskalács

Különleges díszek a fára

Otthon finom sütiket sütünk, esténként társasjátékot játszunk, karácsonyi vásárba forrócsokit iszunk. Ilyenkor mindig több kedvem van alkotni is. Idén úgy döntöttem, házi készítésű díszek is lesznek a karácsonyfán. Lássunk is neki! 

Növény-zene

A te kaktuszod is Bachot hallgat?

Pár évtizeddel ezelőtt, egy bizonyos Dr. T.C Singh, egy kíváncsi indiai úriember, aki nem mellesleg az Indiai Annamalia Egyetem Botanikai Tanszék vezetője is, elgondolkodott azon, hogyan is hat a zene a növények növekedésére. Minden eszköze megvolt hozzá, hogy elvégezze a kutatásait ezért munkához is látott

olimpia

Olimpiai játékok

Pontosan egy hónap múlva elkezdődik a 2020-as tokiói olimpia. Igen, jól látod. 2020. Ugyanis ennek a nyári olimpiának tavaly kellett volna megtörténnie, de a koronavírus miatt elhalasztották.De nem is baj, mert így a sportolók és a nézők is nagyobb biztonságban vannak.

nemezeles.jpg

Népi mesterségek, avagy ki hogyan kereste a kenyerét a múltban

Gondoltátok volna, hogy a ma menő, trendi foglalkozások, mint például a fejlesztő, a vlogger vagy akár a robotikus 40-50 éve még nem is léteztek? De akkor mégis hogyan jutottak pénzhez az emberek? Mit válaszoltak a gyerekek, amikor a nagyi megkérdezte tőlük, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek?

456.jpg

Érdekességek az emberi testről

Sziasztok, engem Pindur Pintyőkének hívnak. Egy kíváncsi tündérke vagyok, akit mindig is érdekelt az emberi test. Egy csomó fura dologra képes, össze is gyűjtöttem nektek pár érdekességet.

Maci1.jpg

Az ételszivárvány

Sziasztok! Én Barnabás vagyok, a barnamedve, de szólítsatok csak nyugodtan Barninak. Ha te is szereted a pocakodat és a színes kalandokat, tarts velem!