Hegedűs Vivien

nemezeles.jpg

Népi mesterségek, avagy ki hogyan kereste a kenyerét a múltban

Gondoltátok volna, hogy a ma menő, trendi foglalkozások, mint például a fejlesztő, a vlogger vagy akár a robotikus 40-50 éve még nem is léteztek? De akkor mégis hogyan jutottak pénzhez az emberek? Mit válaszoltak a gyerekek, amikor a nagyi megkérdezte tőlük, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek?

456.jpg

Érdekességek az emberi testről

Sziasztok, engem Pindur Pintyőkének hívnak. Egy kíváncsi tündérke vagyok, akit mindig is érdekelt az emberi test. Egy csomó fura dologra képes, össze is gyűjtöttem nektek pár érdekességet.

Maci1.jpg

Az ételszivárvány

Sziasztok! Én Barnabás vagyok, a barnamedve, de szólítsatok csak nyugodtan Barninak. Ha te is szereted a pocakodat és a színes kalandokat, tarts velem!

cute-monkey-astronaut-hand-standing-moon_1366-737.jpg

A galaxis meséi

Sziasztok, én vagyok Albert, az űrutazó majom. Emlékeztek még rám? Én voltam az első majom az űrben.

cute-alien-monster-character-waving-with-different-display-angle-position-hand-drawn_145832-72.jpg

Mi minden járt már az űrben

Sziasztok, engem Kúnak hívnak. Az R72-23-as bolygóról jöttem. Nagyon sok mindent láttam már felszállni a Föld nevű bolygóról. Kíváncsiak vagytok, mik voltak azok? Gyertek, és megmutatom!

elf.jpg

Ne dobd ki, inkább javítsd meg!

Sziasztok, én vagyok a Földet vedő kobold, a nevem Tápos Ákos. Mostanában sokat szemetelnek az emberek, és nekem egyre több a dolgom, te viszont tudsz nekem segíteni!

kép 1.jpg

Tápérték kisokos

A tápanyag az élelmiszerek, vagyis a étel alkotóeleme. Étel nélkül nem tudunk élni, ezért kell minden nap reggelizni, ebédelni és vacsorázni. Fontos tudni, hogy miben mennyi a tápanyag, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy egészségesen étkezünk.