Olimpiai játékok

Hegedűs Vivien | 2021. június 22.
Pontosan egy hónap múlva elkezdődik a 2020-as tokiói olimpia. Igen, jól látod. 2020. Ugyanis ennek a nyári olimpiának tavaly kellett volna megtörténnie, de a koronavírus miatt elhalasztották.De nem is baj, mert így a sportolók és a nézők is nagyobb biztonságban vannak.

Ti szoktátok valamilyen módon ünnepelni az olimpiai játékokat? Az igazat megvallva, én csak a számomra érdekes sportokat szoktam figyelemmel kísérni a TV képernyője előtt. Idén viszont elhatároztam, hogy ez az év másképp lesz. Idén én is sportolni fogok, amíg tart az olimpia. Már csak az az egy gondom van, hogy egyedül nagyon unalmas. Gyertek, sportoljunk együtt, ketten sokkal jobb lesz, vagy hozd az őrsöd is, hogy még szuperebb legyen!

Az első olimpiai sport, ami az eszembe jutott, és szívesen kipróbálnám, az nem más, mint a  baseball. Nekünk, cserkészeknek is van egy hasonló, nagyon kedvelt sportunk, méghozzá a méta. Igaz, ezt egyedül, de még egy őrssel is lehetetlen játszani, de ha szólsz az őrsvezetődnek, biztosan szívesen továbbítja a kérésed, és a csapatoddal, vagy akár más  csapatokkal együtt is mehettek játszani.

bicikli
(freepik.com)

Egy másik szuper olimpiai sport a biciklizés. Nem kell hozzá más, csak egy bicikli, és már indulhatsz is. Mehetsz egyedül, vagy szervezhettek az őrsöddel egy biciklitúrát. Nem kell hozzá messzire menni, bár a profi női sportolók 20 kilométert, a férfiak pedig 30 kilométert tekernek. Szerinted, neked mennyi ideig tartana 20 vagy akár 30 kilométert végig biciklizni? Nekem biztosan nagyon sokáig. 

A következő, kicsit hűsítőbb olimpiai sportágaink a vízben, illetve a vízen zajlanak. Ha nem féltek attól, hogy vizesek lehettek, egy szuper őrsi kaland lehet, ha elmentek együtt egy kenutúrára. 

Ha viszont nem szeretnétek, vagy épp nem tudtok elmenni sehová, egy cseppet se aggódjatok, ugyanis a következő pár játék illetve sport szinte bárhol játszhatóak. Ha például a diszkoszvetést szeretnétek kipróbálni, mérjetek ki pár méteres távolságot, a dobó- és a célvonal között, majd papírtányérral, frizbivel, babzsákkal vagy épp összegubózott zoknikkal kezdhettek is célba dobni. 

Ha elég ügyesek vagytok, készíthettek egy rövid akadálypályát is, ahol kell mászni, ugrálni, tapogatni, célozni, emelni, nyújtani és bármi mást. Ennek tényleg csak a fantáziánk szab határt, na meg persze még egy pár tényező, de értitek, mire gondoltam. A legfontosabb az az, hogy mozogjatok és élvezzétek a sportot, vagy akár játékot, amit épp csináltok.

Jó felkészülést a házi olimpiára, és ne feledjétek “Citius, altius, fortius”, ami magyarul annyit jelent, hogy “Gyorsabban, magasabbra, bátrabban”.