Kézzel készített ajándékok

Hegedűs Vivien | 2020. december 11.
Sziasztok! Várjátok már az ünnepeket?

Én nagyon, mert imádom meglepni a családom különböző apróságokkal, kézzel készített ajándékokkal, hogy ne csak a Jézuska vagy a Télapó hozzon nekik valamit, hanem az én meglepetésemnek is tudjanak örülni. Minden évben más és más ötleteim vannak, de néha csak ülök az asztalnál, és gőzöm sincs, hogy milyen ajándékot tudnék készíteni. Biztos veletek is volt már ilyen, de hogy idén ez ne forduljon elő, adok pár ötletet, és még azt is elmondom, hogyan kell elkészíteni őket. 

Ne féljetek, nem lesznek nehezek, apró segítséggel, vagy ha ügyesek vagytok, akár segítség nélkül is meg tudjátok őket csinálni. Na, akkor csapjunk is a lecsóba!

 

diy-sharpie-mugs-large-10-diy-christmas-gifts-christmas-tree-mug.jpg
(pexels.com)

Ajándék bögre

Az elsőhöz nem is kell más csak egy egyszínű bögre, egy porcelán filctoll (hobby boltokban tudtok ilyet venni, vagy kérjétek meg a szüleiteket, hogy vegyenek nektek) és egy jól működő sütő. Ehhez kérjetek segítséget, egyedül ne használjátok a sütőt! 

 1. A bögrét óvatosan mossátok el, majd jól töröljétek meg, hogy biztosan tiszta legyen. 
 2. Most jön a legjobb rész: rajzoljatok, írjatok a bögrére, amit csak szeretnétek.
 3. Ha készen vagytok, tegyétek félre 24 órára, vagyis egy teljes napra száradni. 
 4. 24 óra után tegyétek a 160 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. A sütési idő attól függ, milyen filctollat veszel. Jól nézd meg a használati utasításokat. A sütő bekapcsolásához és a kész bögre kivételéhez kérj segítséget.

Az első ajándékkal készen is vagyunk, jöhet a következő. Ezt sem lesz nehezebb elkészíteni, mint az előzőt, ígérem.

 

Személyre szabott képkeret

Ehhez csak egy fa képkeretre, festékekre, kis díszítő elemekre (gyöngy, kagyló, mini pompom stb.) és ragasztóra lesz szükségetek.

 1. Fessétek le a képkeretet, rajzoljatok rá, vagy ragasszatok rá díszeket. Díszítsétek ki úgy, ahogy nektek tetszik.
 2. Igazából nincs is vele több dolgotok, mint megvárni, míg megszárad. Ha kicsit személyesebbé szeretnétek tenni, tegyetek bele egy fotót a családotokról. Kérjetek meg valakit, hogy nyomtasson ki egy fényképet, amit beletehettek a keretbe. Kész is a tökéletes ajándék!

Hát nem szuperek? Hogy micsoda? Nem szerettek kézműveskedni? Nektek is van ötletem!

 

Karácsonyi kedvességek

Ajándékozzatok egy falatot magatokból. Csináljatok meg valamit az ajándékozott helyett, vagy adjatok neki egy kényeztető masszázst. Máris mondom, hogyan lehet ebből egy szuper ajándékot csinálni.

 1. Egy papírra írjátok fel, hogy mit szeretnétek csinálni.
  Például: Holnap én mosogatok. Legközelebb felporszívózok. 10 perc masszázs. Én készítem a reggelit. Este te választasz filmet vagy mesét. 
  Itt csak a képzeletetek szab határt!
 2. Vágjátok csíkokra a papírt, ki is dekorálhatjátok, ha szeretnétek, majd tegyétek egy dobozba vagy üvegbe, és kész is. 

Remélem, tetszenek az ajándékok, és el is készítetek belőlük párat. Kellemes és boldog karácsonyt mindenkinek!