Könyveket a fa alá

Hegedűs Vivien | 2022. január 4.
Szeretteinket meglepni egy szívhez szóló ajándékkal az egyik legnagyszerűbb dolog. Karácsonykor, egy jól választott könyvvel nemcsak egy tárgyat ajándékozunk valakinek, hanem megannyi élményt is. 

Szeretteinket meglepni egy szívhez szóló ajándékkal az egyik legnagyszerűbb dolog. Karácsonykor, egy jól választott könyvvel nemcsak egy tárgyat ajándékozunk valakinek, hanem megannyi élményt is. Mielőtt bárkinek könyvet vennénk ajándékba, érdemes odafigyelni az illető korára, hobbijára és arra, hogy mennyire szeret olvasni. Jöjjön a 7 legjobb könyv, amit karácsonyra ajándékozhatsz kicsiknek és nagyoknak.

  1. May Szilvia, Pikler Éva: Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

A könyv 4 nagyon aranyos mesét tartalmaz Imbusz mesterről, aki a világ legjobb autószerelője. Ha vele van kedvenc háromlábú kutyája, Pudlimász, fantasztikus dolgokat tudnak alkotni. Főleg kisebb fiúknak ajánlom.

  1.  Kiss Ottó: Annabé - Mesés történetek egy óvodás kislány életéből 

Kiss Ottó meséi egy óvodás kislány életének mindennapjait mutatják be: születésnapi zsúr, utazás a nagymamához, karácsonyi készülődés. Igazi lányos mesekönyv, tele fantáziával és varázslattal.

  1. Frances Hodgon Burnett: A padlásszoba kis hercegnője

Ha már kicsit nagyobb testvéretek van, akik már szeretnének egy-egy hosszabb könyvet elolvasni, ez a könyv nekik való. A könyv egy kislányról szól, aki egy nevelőintézetbe kerül miután elvesztette a szüleit. Ott azt képzeli magáról, hogy egy hercegnő, így próbálva megbirkózni a mindennapokkal.

  1. Markus Zusak: A könyvtolvaj

Kicsit hosszabb és komolyabb, de annál érdekesebb és meghatóbb könyv, ami tökéletes ajándék a kamaszkorú olvasóknak. A történetet a Halál meséli el a 40-es évek Németországából, ahol egy német kislány családjáról és barátairól van szó. A lány imád olvasni, és amikor csak teheti, könyveket lop. 

  1. Cormac McCarthy- Az út

Az út egy katasztrófa után játszódik. Az egész emberiségnek vége. Egy fiú és egy apa szenvedéseit kísérjük végig, miközben az emberi lét alapvető kérdéseinek súlyával szembesülünk. Nagyon melankolikus olvasmány, de olvasni szerető apukáknak és anyukáknak szerezhetünk vele pár elgondolkodtató, tanulságos pillanatot.

  1. Louisa May Alcott: Kisasszonyok

Az irónő gyermekkorából merített, amikor megalkotta a négy Merch testvéreket. Mind a négy lány valamilyen módon kötődik a művészetekhez az amerikai polgárháború idején. A regény olyan értékeket részesít előnybe, mint a báj, hűség és az önzetlenség. A Kisasszonyok egy számomra klasszikus regény, amit mindenkinek el kell olvasnia, legalább egyszer. 

  1. Bóna Friderika- Amoda

A kisregény fő mondanivalója, hogy egyszerűen mindenkinek szüksége van arra, hogy megismerje és elfogadja a saját „Amodáját”, mert ha elutasítja azt, akkor egy nagyon fontos darabot veszít el magából. A kisregény egy hétköznapi történetet mesél el arról, hogyan kell az élet túl reális problémái ellen is próbálkozni, mindezt a majd' 21 éves Karola szemszögén keresztül, aki ellátogat az eddig teljesen ismeretlen nagymamájához, és a vele eltöltött idő olyan problémákra világít, melyek generációtól függetlenül túlságosan is ismerősek a szereplők számára. 

Remélem segítettem, és tudtok választani családtagjaitoknak könyvet a fa alá.

 

Forrás:
https://www.libri.hu/
https://undergroundbolt.hu/