3 tuti könyv a téli estékre

György Emese | 2019. november 19.
Tél. Az évszak amikor legkorábban ér minket el a sötét éjszaka. Keresd meg hát ebben a sötétségben a fényt, amit egy csodás könyv nyújt. Nincs is annál jobb, amikor pihenés gyanánt előveszed a kedvenc könyvedet, amely elrepít téged a saját világába. 

Varázsold izgalmassá a hosszú téli éjszakákat ezekkel a könyvekkel: 

  1. Donna VanLiere - Karácsonyi ​áldás

    3 tuti könyv
    (freepik.com)

Donna ​VanLiere előző regénye a Karácsonyi cipő, nagyon elragadó történet, amely egy kisfiúról, Nathanról szól, akinek az édesanyja rákban halt meg. Az utolsó együtt töltött karácsonykor egy cipővel akarta meglepni az édesanyját, de nem volt rá pénze. Egy nagylelkű férfi vette meg Nathannak a cipőt.
A történet Nathan felnőtt életében folytatódik. Nathan főiskolásként döbben rá, hogy nagyon sok mindent meg kell még tanulnia a hitről, az áldásról és az áldozatról. Egy nő tanítja meg neki mindezeket, aki ugyan lyukkal a szívében született, ez mégsem tartja vissza attól, hogy az egyik leggyorsabb futóvá váljon. Egy kisfiú pedig azt mutatja meg Nathannek, hogyan kell valódi bátorsággal élni az életet. Ők együtt segítik majd át Nathant élete újabb nehéz szakaszán.
Ez a könyv lenyűgöző történet arról, hogy a remény a legsötétebb helyeken is tovább élhet, és hogy az őszinte szeretet minden ajándékok legnagyobbika.

 

  1. Peter Wohlleben - A ​fák titkos élete

Ha szereted a természetet, akkor ez a könyv biztosan felcsigázza az érdeklődésedet.
Az ​erdő a csend, az érintetlen természet, a mese és a titkok birodalma. Egy hely, ahol bármi megtörténhet. Peter Wohlleben német erdész a fák titkos életébe enged betekintést, és meglepő dolgokat tár fel. Mert az erdőben ámulatba ejtő dolgok történnek: a fák beszélgetnek egymással. A fák éreznek és emlékeznek. Hihetetlen, ugye? Pedig igaz!
Az író fényt visz az erdő mélyébe, és bepillantást ad egy titokzatos világba. A fák eddig nem is sejtett képességeiről ír.
A természet csodái rád is várnak.

 

  1. Deborah Lytton - Csend

Egy tizenöt éves lány minden esélye megvan arra, hogy híres énekesnő legyen. Egy tragikus baleset következében azonban egyik napról a másikra elveszíti hallását. A teljes némaságba burkolózva nemcsak a barátaiba és a hangjába vetett hite rendül meg, hanem az önmagával kapcsolatos elképzelései is megkérdőjeleződnek: van-e célja az életének az éneklésen kívül?
Az orvosi beavatkozás előtti tizenhét napot kell ebben a „csendbuborékban” eltöltenie, miközben egyedül egy beszédhibás fiú szájáról tanul olvasni. A fiú mindent megtesz azért, hogy megmutassa neki miként fedezheti fel önmagát, és a körülötte lévő világ csodáit hangok nélkül is.
Ez a könyv egy lírai történet arról, hogyan képes a szerelem áthatolni a némaság leküzdhetetlennek tűnő falain.