Danczi Mónika

Feltámadt!

Feltámadt!

Szeret téged. És azt akarja, hogy boldog legyél! Tiéd a feltámadás, tiéd az el nem múló örök élet! 

böjt

Böjti királyság

Az utóbbi időben egyre gyakrabban csúszik ki a számon, hogy: „Uralkodj magadon, ez az egy királyságod van!” Valljuk be, ez az önuralom dolog nem jön be a mostani világnak.

Fehé karácsony

Fekete karácsony

Fekete karácsonynak szoktuk hívni azt, amikor nincs hó, hanem sár, vagy por, üres fagy lepi az utcákat, ahelyett, hogy a szeretet és az örök világosság emberré születésének ünnepét a varázslatos fehér takaró tenné tisztává.

Zene

Zene a testben

Milyen folyamatokat indít be a zene az agyban, idegrendszerben, egész testünkben? Milyen zenét érdemes hallgatni tanulás közben?

A Zene, mint ajándék

A zene győzelem

A létezés titkaiba a zene születése is beletartozik. Nem tudom, hallottatok-e már arról a megállapításról, hogyha nem lenne a világon semmi, az érthető lenne. De ha csak egyetlen porszem is van, az már egy óriási probléma, mert nincs megindokolva a létezése.

cserkészek

Isten és a nyári meglepetés

Amikor Isten leült és elgondolkodott, hogy milyen is legyen ez a földkerekség, akkor találta ki a nyarat, benne a cserkésztáborokkal. Talán arra is gondolt, amikor a hűs szellőt teremtette, hogy megsimogatja vele majd a naptól és játékos kacajtól megfáradt cserkészarcokat.

kisjézus

Apám küldött, hogy...

Engem apám sosem küldött sehová. Mindig ott voltam jó neki, ahol voltam. Ez elég nagyszerű dolog. Anyám gyakran elküldött gyerekként a szomszédba átvinni valamit, vagy a boltba.

csonak

Tévedhetetlen pályaválasztás

Akár bizonytalan, akár biztos vagy a dolgodban, hogy milyen pályát válassz, ez az írás neked szól. Ha körülnézünk a világban és a történelemben, láttunk már sok biztos tervet kútba esni, és sok bizonytalant nagy sikerre vinni. Hol lehet a megoldás? Valamiért mindenki akar lenni valaki, tudni akarja kicsoda, és hogy mi a dolga. Sőt, más akar lenni, mint a többiek, és leggyakrabban sejtelme sincs arról, mi is lehetne. Ritka a magabiztos úton járó ember.

Világi okosság

Világi okosság - okos világosság

A nyári szezon elején sűrüsödnek a tábori előkészületek. Határidők és tennivalók
listái az okos telefonokban, automatikus figyelmeztetések és ébresztők, szabad percekben
digitális játékok, utazáskor vagy sportolás közben zenék, fülhallgatók világa, karórákba
rejtett számítógépek és egyre nagyobb csúcstechnológia kínál társaságot.

kereszt

Élet a halál után

Bizarr téma? Van akinél tabu? Melyik? Az élet vagy a halál? Vagy mindkettő? Félsz a haláltól? Rossz hírem van, utol fog érni. Örülsz, hogy élsz? Azt hiszed, vége lesz? Rossz az irány, de van egy jó hírem: örök életed van.