Isten és a szerelem - Csillámpor a festmény peremén 

Danczi Mónika | 2022. március 11.
A szerelem Isten ajándéka. Ő találta ki. Ő gondolta el milyen lesz az érzés, mennyi lehet benne a kémia, milyen hatásai lesznek szellemileg, milyen lesz fizikailag...

A szerelem Isten ajándéka. Ő találta ki. Ő gondolta el milyen lesz az érzés, mennyi lehet benne a kémia, milyen hatásai lesznek szellemileg, milyen lesz fizikailag - legyen az meghatódottságtól, örömtől kibuggyanó könny, lúdbőr vagy az élet átadását jelentő szexualitás. Ő gondolta el a dinamikáját, a mélységeit, a kereteit, és ajándékul adta, örömére, túláradó boldogságára az embernek.

Istenés a szerelem
(forrás: nlc.hu)

Isten nem jön zavarba, ha a szerelemről van szó. Ő a szerzője. Sőt, az élet elindítását is úgy tervezte el, hogy azt éppen a szerelembe öltöztette. Oda akarta tenni az élet sarjadását. Hát nem csodálatos volt ez tőle? Ő így gondolta ezt el, így tervezte az életet. Az élet pedig Ő maga. És tudjuk jól, hogy minden amit Isten adott, az jó. 

Jó! Na de itt jövünk képbe mi. Mi emberek. Akik azt hisszük jobban tudjuk, mint Isten és igazából Ő nem is kell nekünk. És akkor jönnek a gondok. Ugyanis amikor Isten a szerelmet megalkotta, szabályok, keretek közé rakta. Ha meg akarod tartani, nem csinálhatsz vele akármit, mert tönkremegy. Isten maga a rend. És Ő csodálatos formát és fantasztikus kereteket szabott. Higgyétek el, nála jobban senki nem tudta volna kitalálni. Megalkotta, becsomagolta és nekünk adta. Kész. Onnantól azt csinálunk vele amit akarunk. Na, hát nézzetek körül. Elég ocsmány dolgokat tudnak művelni az emberek Isten ajándékaival. Addig feszegetjük a határokat, amíg a legnagyobb jónak is vége szakad. Ha a szerelem meghal, akkor az ember kiűzte belőle az Életet, vagyis Istent. Ugyanis az ajándék szabadságot is jelent. A szerelem mint Isten ajándéka, nem hordozza magában tovább azt, hogy Istennek kell vigyáznia rá. Az ajándékra vigyázni a tulajdonos dolga. Lecsapott rá az ördög is. Csűri, csavarja, csillogtatja, villogtatja, de tudni kell, hogy mi a szándéka vele. Az ördög azért jön, hogy öljön, lopjon, és pusztítson. Meg akarja szerezni, de sosem lehet az övé. Ugyanis ahhoz, hogy megkaphassa, önmagát oda kellene adnia, de azt nem akarja, ezért olyan lesz, mint a farkát kergető kutya. Ez is egy Istentől szabott törvény, amit nem tud áthágni senki. Ez így működik, és ha ki akarod fordítani a sarkából, megtapasztalod milyen a pokol. Önző vágyai elérésnek érdekében az ördög semmitől nem riad vissza. De nekünk nincs mitől tartanunk. Mert ha megtartjuk a szerelem Istentől szabott határait, megkapjuk annak minden gyönyörű ajándékát. A szerelem magasságaiban és mélységeiben is van, hogy gyakran fordul az ember Istenhez, ilyen vagy olyan kéréssel, fohásszal, hogy miért Istenem, vagy miért nem Istenem?!

kezek_IStenésaszerelem
(forrás: utikalauzanatomiaba.blog.hu)

Akkor most elmondom nektek, hogy minden esetben az ember kezében van a lehetőség. Isten nem ad félkész dolgokat. Teljes szavatossággal, garanciával, használati utasítással adja, amit ad. De kérlek, légy józan, és tudd, hogy ha segítségért folyamodsz Istenhez, akkor el kell olvasnod a használati utasítást, meg kell tenned, ami abban írva van. Ha nem teszed meg, nem tud segíteni rajtad. És hogy pontosan mit mond, első körben megtaláljuk azt az Élet Könyvében. Ha tudni akarjuk, mi a dolgunk a szerelemmel, mit tegyünk, hogyan kezeljük, azt a Szentírásban részletesen megtaláljuk. Nem olyan nagy dolog kikeresni egy nagy könyvben mit is mond a szerelemről Isten, ahhoz képest milyen nagy ajándék maga a szerelem. Ráadásul, aki Istent keresi, Ő annak nagy erőkkel segítségére siet. Mert maga a keresés, a tanulás az az út, amin át Isten elvezet téged addig a szerelemig, amelyet igazán Ő tervezett el számodra, amit soha nem veszíthetsz el. Igen, van ilyen. Az Ő terveiben csak ilyen van. Mindenki részére. Hiszen az Út is Ő maga.

Aki a szerelmet úgy akarja mint a gyorséttermi kaját, attól már el is lopta a nagy megtévesztő. Ez az ember hamar kiég és meg sem kapja a szerelem igazi értékét. Beleegyezett a tolvajlásba. A szerelem nem érted van. Nem azért van, hogy te jól érezd magad benne. Aki ezt várja tőle, el fogja veszíteni. A szerelem nem az érzelmek viharának élvezésére való és nem saját vágyaink kiélésére. Ha mindenki kiélhetné feltámadt vágyait, akkor megszűnhetne az igazságszolgáltatás és szükségtelen lenne börtönbe zárni bárkit. De hála Istennek, ez egyelőre még nem uralkodott el túlságosan. A tiszta szándékú igazságérzet olyan védőpajzs, amit szintén Istentől kaptunk ajándékba. Ő maga az igazság is. Azért kaptad, hogy tudd, ha rosszul bánnak veled, és tudd, ha te bánsz rosszul másokkal. Tudd, hogy jobbat érdemelsz amikor megbántottak, és tudd, hogy nem használhatsz ki önös érdekeid, érzelmi túlfűtöttség iránti vágyaid miatt másokat, sem magát a szerelmet. Arra most nem térek ki, hogy hogyan kell érvényre juttatni az igazságot, talán egy másik alkalommal, de az igazságérzetünk mint védelmi pajzs a szerelemben is jelen van. Talán legyen elég annyi, hogy amire te kevés vagy, arra Isten képes. És mindenkor hívásodra vár, hogy megtegye, ami az Ő része, ha te is megteszed, ami a tiéd.

Aki viszont olyan körültekintően bánik a szerelem ajándékával, mint a gazda, amikor úgy fog neki a vetésnek, hogy a végén superfood (tápanyagban gazdag ételek) kerüljön az asztalra, az jó eséllyel kapja meg annak minden kincsét.

galambok
(forrás: astronet.hu)

A szerelem önmagunk odaadásának öröme a másik gyönyörűségére. Ebben a keretben a szerelem mint kiragadott érzelem csak csillámpor a festmény peremén. Az érzelem minden fajtája, így a szerelemnél is, hajtóerő, nem kormány. Aki a motornak adja az irányítást a kormány helyett, elég gyorsan balesetet szenvedhet. Bármilyen meglepő, még azt is megteheted, hogy a szerelmet megengeded magadnak, vagy elutasítod. Még a kapuban. Még mielőtt elöntene. Te döntesz felőle, a kormány nálad van, irányíts! Az ajándék a tied, vedd kézbe a dolgokat. A szerelem bizony döntés és a fejedben, szívedben születik. Mennyei magasságok, örömök, megbántások, elbukások, megbánások és megbocsátások mellett, és azok ellenére is ki lehet tartani a jó úton és csakis ezt érdemes. Mindenkor megtartani a helyes mértéket. Bár a díszelgő csillámport is Isten gondolta el, de használni akarja az ördög is, hogy telehintse vele a szemed és ne lásd meg az élet továbbadásának tiszta és túláradó gyönyörűségét, a másoknak okozható örömfaktor önátadásának motivációját.A szerelem kapcsolat, szüntelen döntés az önmagát odaadó gyönyörködésre a másik fél örömének felragyogtatására.

A szerelem Isten ajándéka, de épsége rajtunk múlik.

Akinek született már gyermeke, az tudja, hogy a bennük való gyönyörködés, a feltétlen és egészen odaadó szeretet is a szerelem egyik fajtája. Pont úgy tudunk nézni gyermekeinkre, mint ahogy Isten néz ránk. Hogy tudd, hogyan néz rád Isten, ezért ezt a gyönyörködéssel teli feltétlen és vigyázó szerelmet beleírta minden jóakaratú szülő szívébe. Ő mindnyájunkat ilyen gyönyörűséggel, önátadással, túláradó érzelemmel szeret. És mi azért érezhetjük milyen a szerelem, mert Ő ezt saját magából nekünk akarta adni. Köszönjük meg neki minden nap a szerelem gyönyörűségének tiszta ajándékait. Legyünk óvó örvendezők a szerelem ajándékának el nem múló, tiszta éltetésében.