Isten és a nyári meglepetés

Danczi Mónika | 2021. június 12.
Amikor Isten leült és elgondolkodott, hogy milyen is legyen ez a földkerekség, akkor találta ki a nyarat, benne a cserkésztáborokkal. Talán arra is gondolt, amikor a hűs szellőt teremtette, hogy megsimogatja vele majd a naptól és játékos kacajtól megfáradt cserkészarcokat.

cserkészek
(pexels.com)

Talán arra is gondolt, amikor a patak csobogását teremtette, hogy megnyugtassa vele a vezetők munkától és az odaadás boldog terheitől cikázó gondolatait. Egészen biztosan látta, hogy lesz majd egy ilyen mint az idei is, és előre örült minden szeretetben megszülető tettnek. Hálával gondolt minden gyermekére, és örömében talán még a térdére is csapott, amikor a huncut tábortüzi tréfákat látta.

Érdekes dolgokat tudtam meg Istenről mostanában. Például azt, hogy meg lehet őt lepni, mert nem használja állandóan a mindentudó képességét. Jézus meglepődött, és nagy csodálkozásának adott hangot, amikor a százados a szolgáját küldte eléje, és még csak azt sem kérte, hogy jöjjön el a házába, mert tudta, hogy elég csak egyet szólnia, és meglesz amit Jézus mond. Vagy amikor a beteg asszony a tömegben odafurakodott Jézushoz, hogy a ruhája szélét érintve gyógyulást szerezzen magának, megint meglepődött Jézus. Kérdezte, hogy ki volt az? Körülnézett, és látni lehetett, hogy addigra tudta, de előbb lepődött meg, mint tudta volna. De arra is van példa, hogy Isten az ószövetségi próféták által haragjának adott hangot, amiért az emberek szörnyűségeket, emberáldozatokat találtak ki, és azt mondta, hogy neki ilyen még csak eszébe sem jutott. Gondolkodj el ezen, hogy bizony lehet az is, hogy az emberek olyat csinálnak, amire Isten még nem gondolt! Ez az emberi szabadság teljessége. Isten ajándékba adta a szabadságodat. És ha ő valamit mond, azt soha nem vonja vissza. Ő maga a rend. Ha egyszer azt mondta, szabad vagy, akkor az úgy marad. Minden értékével és veszélyével. De ha versenyezni kellene, hogy ki jobb a meglepetés szerzésben, Isten, vagy mi emberek? Szerinted ki nyer? Hát tuti Isten. Figyeld csak meg! Legyen ez a nyár egyik kihívása számodra. Minden reggel elkezdheted megköszönni Istennek, hogy neki van legalább egy meglepetése a mai napodra. Méghozzá jó meglepetése van. Egészen biztosan nem tervez neked semmi rosszat. Légy benne biztos, hogy Ő csak jókat tervez számodra és az őrsöd számára is. Ha valami rossz történne, tudd, hogy az egészen biztosan nem Isten meglepetése. És rögtön abban is biztos lehetsz, hogy Istennek viszont van ennek jóra fordítására is egy meglepő megoldása. De a szabadságod törvényét nem szegi meg. Akkor fog téged meglepni a jóval, országának kincseivel, ha az Ő utain jársz, ha beengeded és megvallod őt. Így kell élned szabad akaratoddal.

Vezető vagy. Nem kicsi gyermek. Felelősséged teljes tudatában dönthetsz, dönts és légy példa! Dönts könnyedén Isten meglepetései mellett! Ha kinyitottad a szemedet reggel, az azt jelenti, Isten új, boldog napot tervezett számodra. Legyen szemed csillogó mint a gyermeké, lépted magabiztos, mint aki tudja, hogy Isten elkészített boldog tervében jár, szabad, mert Isten tervében járni nem teher, hanem igazi boldogság, és ha így jársz, sugározni fog belőled az Ő szeretete, és átadod a gyerekeknek a kicsattanó nyár mennyei ízét. Isten minket használ, hogy egymás boldogítására eszeljünk ki meglepetéseket. Engem naponta meglep. Vezessetek hálanaplót, mert Isten meglepetéseit érdemes feljegyezni és továbbadni, hadd terjedjen, mint a nyári nap reggel bomló sugarai!

Lepd meg Istent a nyáron, és gyűjtsd be a neked szánt meglepetés élményeket tőle! Áldott lesz a táborod, az örsöd, a csapatod, a nyarad! Áldás vagy magad is!

Meglepő nyarat!