Tudatos életvezetés

hands-woman-legs-laptop.jpg

A jól megírt életrajz 5 aranyszabálya

Munkakeresőként a ránk nehezedő társadalmi nyomáson kívül olyan dolgokkal is meg kell küzdenünk, mint a LinkedIn profilunk frissítése, a megfelelő álláskereső platformokra való feliratkozás és keresés, valamint nem utolsó sorban a nyerő életrajz összerakása.

villa

A stresszevés

Kaptad már magad azon, hogy zarándokhelyként jársz a hűtőszekrényhez? Vagy hogy automatikusan előveszed a tábla csokit, mikor egy vizsgára készülsz? Ha valami siker ér, egyértelmű, hogy egy sütivel jutalmazod magad?

Minimanlism

Minimalizmus, az új trend

Önkéntes egyszerűség. Hogy miért nem magától értetődően ez az életformánk? Erősen a fogyasztói társadalom hibáztatható e téren.

polar-bear-stands-looks-sadly-because-ice-is-melting_10045-444.jpg

Ökoszótár

Hacsak nem egy dobozban élted a mindennapjaidat, hozzád is eljutott már a globális felmelegedés, a zero waste életmód, a klímasztrájk és Greta Thunberg híre.

mindfulness

Let it slow, avagy a mindfullnessről röviden

Most a jelenben vagy. A múltat már átélted, a jövő pedig még vár rád. Ezzel nehéz lenne vitatkozni. Fizikai értelemben ez az állítás teljesen alátámasztható, hiszen (még) nem tudunk időutazni. Az agyunk viszont egy kicsit máshogy gondolja ezt. Gondolati síkon vígan mélyreáshatunk a múltunkban, és lubickolhatunk jövőbeli ábrándjainkban – miközben a jelenben van a testünk.

vizsgaidőszak1

Tippek a vizsgaidőszakhoz

Egy dolgot mindannyiunknak be kell látnia: bármennyire is borzasztó a vizsgaidőszak és annak minden egyes velejárója, ha egyetemista életre adtuk a fejünket, a számonkérés bármely formája egy elkerülhetetlen folyamat.

kókusztál

Planetary Health Diet - A környezettudatos étrend

Sokat hallottunk már arról, hogyan tudunk apró kis házi praktikákkal hozzájárulni az ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez, arról azonban kevés szó esik, hogy az étkezésünk felülértékelése, amely szintén része az ökolábnyomunknak, hogyan tudja optimalizálni a még rendelkezésünkre álló környezeti erőforrásokat.

barátok

#friendshipgoals

Ahogy az életnek oly sok területét és kapcsolatát, a barátságokat és leginkább a barátokat sem szabad elhanyagolni. Dolgozni kell rajtuk, hiszen kemény munka árán épültek fel, őrizni kell őket, hogy tartósak maradjanak, és ki kell őket színezni, hogy öröm legyen visszagondolni minden pillanatukra.

lom

Régi kacatok új színben

Néztetek már úgy a szekrényetekben lapuló sok kacatra, hogy közben nem tudtátok, mikor lett úrrá a káosz az életeteken? Egyszerűen képtelenek vagytok a szemétbe dobni azt a sok holmit, amelyet az évek során, szorgos gyűjtő munkásságotok alatt halmoztatok fel?