Őrsi szellem

pexels-photo-2081128.jpeg

Hitélet

„Hiszem, hogy Isten azért helyezett minket ebbe a derűs világba, hogy boldogok legyünk." Bi-Pi

fitt őrs

A fitt őrs

Ebben a hónapban 10 olyan tényezőt járunk körbe a rovatban, amelyeket figyelembe véve biztosíthatjuk, hogy az őrsünk erős, energikus és vidám legyen. Őrsvezetőként nem elég, ha saját magunk étkezési szokásaira, edzőtervére és pihenésére figyelünk oda.

humor

A víg lelkiállapot

Ahhoz, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz, nagy szükség van a humorra. A humor sok nehéz helyzeten átsegítheti az embert. Nincs ez másképp a cserkészeknél sem, gondoljunk csak egy-egy tábortűzre.

okos kütyük

Okos kütyük az őrsi életben

Komoly fejtörést okozhat, mekkora mértékben engedjük be az online világot az őrsi összejövetelekbe, és hogyan szabjuk meg a telefonhasználat mértékét. Pont a közösen felállított és elfogadott szabályok miatt gyakran mi magunk sem merünk az okostelefonunk után nyúlni, még akkor sem, ha indokolt lenne.

tárasjáték

Hogy hívnak és mi a kedvenc… ?

Ahhoz, hogy szoros kötelék alakulhasson ki az őrsön belül, nagyon fontos a kommunikáció, a bizalom és az ebből fakadó személyes ismeret. Kulcsfontosságú, hogy az őrstagjainkat mélyrehatóan ismerjük, a nevükön, családi háttérükön, a kedvenc ételeiken és hobbijaikon túlmutatóan.

szivecskék

,,Szeress, hogy szeretve legyél."

A szeretetre való igény mindenkiben megvan, ugyanis az emberek csak akkor boldogok, ha úgy érzik, hogy szereti őket valaki. Nincs ez másképp az őrsünkben sem. Még a legpimaszabb gyerek is rászorul a szeretetre. Tudom jól, hogy nem mindig könnyű szeretni valakit, akivel nem szimpatizálunk, de mivel viselkedésünk a lelkünk látható megjelenítése, ezért nem árt, ha először jobban megismerjük a másikat, aztán ítélkezünk.