Környezettudatosság

no planet b

Mit jelent a Föld napja 2021-ben?

51. alkalommal emlékezünk meg a Földről április 22-én. Ez a mondatszerkezet azt sugallja, hogy már temethetjük hőn szeretett bolygónkat, és hogy ezen a jeles napon arra emlékezünk vissza, milyen volt a bolygó füstölgő gyárkémények, kondenzcsík ötödöllők és túlhalászott tengerek nélkül.

polar-bear-stands-looks-sadly-because-ice-is-melting_10045-444.jpg

Ökoszótár

Hacsak nem egy dobozban élted a mindennapjaidat, hozzád is eljutott már a globális felmelegedés, a zero waste életmód, a klímasztrájk és Greta Thunberg híre.

komposztalas.png

Komposztálási 1x1

Képzeld, a természet is újrahasznosít! Ugyanúgy, ahogy te is újrahasználod azt a zacskót, amiben a boltból hoztátok haza a banánt (mondjuk uzsonnás zacsiként), a természet is újrahasználja a terményeit.

karácsonyi-dekoráció-alternatív-karácsonyfa-7.jpg

Minden, amit tudni akartál az élő vs. műfenyő kérdésben

Vásárláskor nagyon sokszor kell döntést hoznunk: Nike vagy Adidas? McDonald’s vagy KFC? DC vagy Marvel? Harry Potter vagy Gyűrűk Ura? iPhone vagy Samsung? Hasonló helyzet áll elő karácsony közeledtével is, csak nem pont márkáról döntünk: élő vagy mű karácsonyfánk legyen?

Természet

A természet, mint ősi gyógyír

Ülök a negyedik emeleti panellakásunk aprócska teraszán, körülöttem levendulák és muskátlik tömkelege. Körülnézek, magamba szívom a természet egy aprócska szeletét - a realitás talaján maradva egy nagyobb adag szmogkoncentrátum kíséretében -, és jól érzem magam.

christmas cookies

Hulladékmentes karácsony

A Karácsony a szeretet ünnepe, viszont már jó ideje a rohanás, pazarlás és felesleges ajándékok mennyisége elnyomja ezt az üzenetet. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor teljesen megfeledkezünk a Földünk szeretetéről, és szemét szemét hátán marad ránk az ünnepek után, a sok ajándék és azok csomagolásai miatt főképp.