Laczkó Dóra

Sziasztok! Dóri vagyok, a Cserkész újság főszerkesztője. Az emberek megismerése, a velük való beszélgetés tud igazán inspirálni engem a mindennapokban. A nevem alatt, az önismereti, társadalmi, és közösségi témák színes palettájából találtok cikkeket, leginkább a vezetői korosztály számára.
_

​​​​​​​Mugli Túra

A Harry Potter utalás valahogy titkon csúszott be a kürtiek téli túrájába, de nem elhanyagolható a szerepe. A mugli szó jelentése a kötetben azokra az emberekre használatos, akik nem varázslények.

pexels-photo-3303614.jpeg

A karácsony varázsának színfalai mögött

Félretéve, hogy te miben hiszel, vagy miért karácsonyozol, feltehetőleg valamilyen módon utolért téged is. Ha csak a család miatt, csak a társadalmi nyomás miatt, de valahogy ígyis-úgyis része leszel. 

anyák napja

A gyermek olyan, mint egy tükör - Anyák napi interjú

Anyák napja alkalmából három cserkészanyukát kérdeztem a tapasztalataikról: Horváth Enikőt, Zalka Anitát és Zajíček Kingát. Szó lesz gyermeknevelési módszerekről, nehézségekről, és persze a cserkészet és az anyaság közös pontjairól is. A cikk nem csak anyukák számára tartalmaz tanulságos üzenetet.

amoon-ra-n8vDuIpGb0c-unsplash.jpg

Jól enni vs. jól lenni?

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy hogyan lehet bevágni mekis hambik tömkelegét, aztán lefújtani egy kis sültkrumplival, végül ráküldeni fél liter vizezett Coca-Colát úgy, hogy közben egészséges legyen az étrendünk. A válasz pedig az, hogy fél éves időintervallumokkal.

Minimanlism

Minimalizmus, az új trend

Önkéntes egyszerűség. Hogy miért nem magától értetődően ez az életformánk? Erősen a fogyasztói társadalom hibáztatható e téren.

slow karácsony

Slow karácsony: Fények, zene és fenyőág

Nagyon szeretetteljes, meleg érzés fahéjillattal körbeölelve és egy csillogó aranymasnival átkötve. A karácsony már egyre kevésbé mint hagyomány, mint Jézus születése, hanem inkább mint hangulat van jelen a köztudatban.

mindfulness

Let it slow, avagy a mindfullnessről röviden

Most a jelenben vagy. A múltat már átélted, a jövő pedig még vár rád. Ezzel nehéz lenne vitatkozni. Fizikai értelemben ez az állítás teljesen alátámasztható, hiszen (még) nem tudunk időutazni. Az agyunk viszont egy kicsit máshogy gondolja ezt. Gondolati síkon vígan mélyreáshatunk a múltunkban, és lubickolhatunk jövőbeli ábrándjainkban – miközben a jelenben van a testünk.