Környezettudatosság

méh

A túlélés stratégiája – a méhekkel

„A növények a légköri oxigént 3000 év alatt „megújítják“. Milyen folyamatok indulnának be, ha valamilyen oknál fogva a növények rövid időn belül kipusztulnának?“ – áll a kérdés egy magyarországi 10-es biológia tankönyvben.

textile-eco-friendly-reusable-shopping-bag-with-lettering-zero-waste_73378-653.jpg

Legyél te is tudatos vásárló!

Kit nevezünk tudatos vásárlónak? Eredetileg azt, aki nem hagyja, hogy átverjék. Aki tisztában van a fogyasztói jogaival, és él is azokkal. Aki tájékozott az árakról, a termékek minőségéről, és aki a legjobb ajánlatot választja ki.

föld a cikkhez.jpg

A globális felmelegedésről - Magyarul

A fosszilis gázok, a metán, a dinitrogén-oxid, a freon-12, avagy difluor-diklórmetán koncentráció emelkedése kibillentette az oxigén kétatomos gáz, és az ózon három oxigén atomos molekulagáz dinamikus egyensúlyát, ezáltal...

df06c46bb55ba05f3eeb9c42d83cf313.jpg

New Year, New Me, New Wardrobe

Lehet hallottad már az angol New Year, New Me kifejezést. Arra utal, hogy az új év beköszöntével a mindenféle fogadalmainkon keresztül új emberekké válunk majd. Ha te is megszoktál fogadni valamit Szilveszter estéjén, biztos tapasztaltad már azt is, hogy január végére a fogadalmaink rendszerint a kukában landolnak.

set-different-trash-bin_1308-22981.jpg

Hulladékgazdálkodás okosan

Manapság egyre többet hallunk a környezetszennyezés káros hatásairól, próbálunk tudatosabban vásárolni, szelektálni a hulladékot, összegyűjteni az utcán is a szemetet. Mindezek ellenére sokszor hibákba ütközünk, kérdések bolyonganak a fejünkben, mi is valójában a klímaváltozás, a helyes szelektálás?

72b5b096dda2a1ddeb38ad4c9775cc23.jpg

Készítsünk újrahasznosított játékokat

Régen, ha valami elromlott, megjavították. Ma olyan világban élünk, amelyben a használhatatlanná vált holmik kérdés nélkül a szemétben landolnak. Mert lehet venni másikat. Ez a „kényelmes” életszemlélet felelőtlen, pazarló és nem sokáig tartható fenn. Mert minden valamiből készül. Így az alapanyagok egy idő után elfogynak. Kivéve, ha újrahasznosítjuk őket…

zoldsegek.jpeg

Miért fogyasszunk hazai zöldséget és gyümölcsöt?

Nagyon egyszerű a válasz: a helyi idénygyümölcsök és -zöldségek előnyei, hogy nem kell őket utaztatni a fél világon keresztül, ezért kisebb az ökológiai lábnyomuk. Tehát a termék megérhetett a napon, és nem kellett etilén gázzal érlelni egy csukott teherautóban. Bizarrul hangzik?
Pedig ez tényleg így működik.