Tudtad?

kisjézus

Az éjféli mise története

Szenteste. Az ajándékok körül ülünk a családommal, gumicukrot eszünk a fáról, tömény boldogságillat van. / A nagymamám ajtaja előtt állunk, minden gyerek hosszan megnyomta már a csengőt, rázendítünk a „Mennyből az angyal-ra”, mama mosolyogva nyit ajtót.

IOT things

Connected - Free Wifi

Nem kell sokat taglalni a két szókapcsolat jelentését, hisz mindannyian tisztában vagyunk azzal az érzéssel, amikor a legújabb eszközünk csatlakozik végre egy másik okos eszközhöz, vagy éppen a kimerült mobilnetkeretünk után találunk egy ingyenes WiFi lelőhelyet.

Gyógyszer helyett gyógynövény

Gyógyszer helyett gyógynövény

Mindennapjainkban már megszokásunkká vált, hogy mikor ledönt lábunkról egy betegség, fejfájás, rosszullét, azonnal nyúlunk a gyógyszeres dobozhoz vagy VMD-hez. Olykor ott motoszkál a fejünk hátsó zugában, hogy biztos van más megoldás is, de valljuk be, ez a legegyszerűbb.

tűz

Tudtad? Tábori praktikák

Bár már ősz van, és nem alkalmas az időjárás a táborozáshoz, azért ezt a néhány trükköt olvasva biztos, hogy megjön a cserkésztábor-feelinged. Egy meleg tea mellett már most elkezdhetsz fejben készülni a természetben való „túléléshez”.

írógép

Szerelmünk lapjai

Sokszor felháborodnak nagyszüleink a fiatalos életmódunkon, könnyelműségünkön, ám az ő idejükben, sőt, sokkal korábban is történtek érdekes és megbotránkoztató dolgok, főleg ha két ember egymásba szeretett. Kukkantsunk meg hát egy-két érdekes történetet ismert magyar személyek szerelmi életéből

kullancs

Tudtad? A kullancsok és amit róluk tudni kell

Ha a belgyógyász-főorvos szavaira hallgatnék, aki az újvári kórházban azt mondta, máskor sátrazzak a balkonon, nem biztos, hogy én írnám ezt a cikket, mindenesetre lassan egész hosszú listákat lehetne összeállítani Lyme-kóros SZMCS-s cserkészekről. Az én esetem viszonylag egyszerű: megjelent az a bizonyos ovális folt.

sátrazás

Tudtad? Ismeretterjesztő rovatunk

Biztos észrevetted már, hogy sokszor aprócska praktikák is megkönnyítik az életünket, elég csak egy pici kreativitás. Hisz a cserkész egyik legfőbb erénye, hogy leleményes!