SZMCS stratégia

SZMCS | 2020. november 16.
Első kézből, az elnökség tagjaitól, Csémi Szilárd - Kismedvétől, Gál Eriktől és Péter Dominikától hallhatsz a készülőben lévő cserkészstratégiánkról.

Amiről ebben a podcastban szó esik:

  • A stratégia előzményei és célja.
  • A jövőkép célkitűzései és azok kivetülése a szövetség és a csapatok életére.

November 28-én egy Zoom beszélgetés keretében bátran kifejtheted a véleményedet a stratégia kapcsán, várunk szeretettel!

A víziónk egyes mondatait alább találod. Minden mondathoz készítettünk egy videót, amiben arról mesélünk, mit jelent számunkra az adott jövőkép. Illetve találsz egy infografikát is a lap alján, ami segítsheti a vízió megértését.

1. A felvidéki magyar cserkészmozgalom egy erős cserkészközösség, jelen van minden magyarlakta régióban.

2. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség nevelő munkájával és a cserkészeszmények gyakorlatba való ültetésével a felvidéki magyar közösség tevékeny tagja.

3. Az aktív gyermek- és ifjúságneveléssel foglalkozó cserkészközösségek a családos és alumni cserkészközösségekkel egészülnek ki, így megvalósul a cserkész életpálya.

4. A cserkészek a helyi cserkészközösségben egységes nevelési munkát végeznek, mely összhangban van a mindenkori cserkészeszménnyel, és a szövetség irányelveivel.

5. Mindennek biztosításához a szervezet és cserkészközösségei egységes stratégia mentén tevékenykednek, tevékenységükben önfenntartóak, összhangban a cserkészet elveivel.