Fényképes beszámoló

vaanta

Finnországban ért a május

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre, szerencsésnek érzem magam, hogy mégis eljuthattam külföldre. Bár munkaügyben, de minden adandó alkalmat kihasználok arra, hogy megismerjem a környezetem szépségeit, és hogy minél több időt töltsek a természetben. Mikor ezt a cikket olvassátok még mindig Finnországban tartózkodom.

kcsk

Kürti Cserkészszülők Klubja

Szövetségünk nagy százaléka „belenőtt” a cserkészetbe. Gyerekkoruntól éljük át ennek a csodavilágnak minden kalandját, szépségét, vidámságát és kihívását. El sem tudom képzelni, milyen lenne, ha most felnőtt fejjel találkoznék ezzel az életmóddal először.

forest

Ködös ősz a Visegrádi-hegységben

Ma a Visegrádi-hegységbe kalauzollak el titeket. Bár már több környékbeli túrát bemutattam itt nektek, a környék és annak gyönyörű erdei még mindig tudnak újat mutatni, időjárástól és évszaktól függően.

81545182_1113286905683584_9037662066202116096_n

Két napos túra sátorban alvással a Sasfészeknél

A legutóbbi túránk abból az ötletből indult ki, hogy sátrazzunk télen is valahol a környéken. Ez az ihlet még vagy öt éve szállt meg, és azóta minden télen egy éjszakát kint sátrazom a Pilis valamelyik gyönyörű kilátással bíró helyén a havas időszakban. Idén a Sasfészekre esett a választásom, ahol reggelre még egy kis hóval is meglepett a Teremtő.

Lyány-kőről.JPG

Barangolás a Szilicei-fennsík környékén

A Szilicei-fennsík Rozsnyótól délre terül el a Szlovák-karszt nyugati részén. Túránk első megállója a Szilicei-jégbarlang volt, amely Európa legdélebben fekvő eljegesedett ürege. Innen folytattuk utunkat a fennsíkra, ahol egy mesevilág tárult a szemünk elé. Útközben meglepetésünkre még egy birkanyájjal is találkoztunk. Aztán belebotlottunk még egy 142 méter mély vertikális barlangba, vagyis zsombolyba, ami a Kis-zsomboly nevet viseli. Utunk végeztével még megálltunk a Lyány-kőn, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az innen északra elterülő településekre és hegyekre.

balodalt a Ferenczy szikla, háttérben a Vadálló-kövek.jpg

Három nap a tavaszi Pilisben

Április végén egy barátommal elhatároztuk, hogy 3 napra beleveszünk a Pilis és a Visegrádi-hegység erdeibe. Rövid tervezgetés után meg is született az útvonal: 55 km, 2015 m felfelé, 1785 m lefelé. Megérte. Megyünk legközelebb is.

Mindnehol

Mindenhol (is)

A világon körülbelül 25-40 millió cserkész él. Ez a szám, mint látjátok, elég flexibilis, de szerintem értjük, miért. Ez a rengeteg cserkész a világ 216 országában szétszóródva tevékenykedik, neveli a gyerekeket, teszi a jót. Elég sokan vagyunk, és ha most nem jutna eszedbe hirtelen a 4. cserkésztörvény, elárulom, arról szól, hogy mi mindannyian testvérek vagyunk.