Vlačuha Krisztián

_

Kapor-csúcs és a Hincói-tavak

Mai túránk úti célja a lélegzetelállító kilátással kecsegtető Kapor-csúcs (Kôprovský štít), ami 2 363 méterrel emelkedik a tenger szintje fölé.

Kilátás

A januári, szeles Kis-Fátra

Mostani túrám eléggé frissre sikeredett, mert január utolsó hétvégéjét választottunk, és mire lejön a cikk mondhatjuk, hogy alig pár hete volt. A Kis-Fátra az egyik kedvenc hazai hegységeim közé tartozik.

1.lépés

Recycled: Süteményszaggató 

Jövőre, ha minden igaz, kicsit környezettudatosabbá válunk, mivel az alumínium dobozainkat visszaválthatóvá teszik. Mutatok egy módszert, amivel Ti is újra felhasználhatjátok ezeket:

A gramofon lelke

A hanghordozók rövid története

Amióta ember az ember, életünk összefonódik a énekléssel és a zenével. A beszéd kialakulása után lassacskán az ember rájött, hogy dallamosan is ki tudja ejteni a szavakat, és kifejlődött az ének.

vaanta

Finnországban ért a május

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre, szerencsésnek érzem magam, hogy mégis eljuthattam külföldre. Bár munkaügyben, de minden adandó alkalmat kihasználok arra, hogy megismerjem a környezetem szépségeit, és hogy minél több időt töltsek a természetben. Mikor ezt a cikket olvassátok még mindig Finnországban tartózkodom.

forest

Ködös ősz a Visegrádi-hegységben

Ma a Visegrádi-hegységbe kalauzollak el titeket. Bár már több környékbeli túrát bemutattam itt nektek, a környék és annak gyönyörű erdei még mindig tudnak újat mutatni, időjárástól és évszaktól függően.

Irány a Hosszú-tavi mendékház

Irány a Hosszú-tavi mendékház

Mit is kell tudnunk az úti célunkról? A Hosszú-tavi menedékház (Zbojnícka chata) a Nagy-Tarpataki völgy felső részén, 1960 m tengerszint feletti magasságban, a Hosszú-tó felett található, innen ered a neve is.