Találmányok

feltaláló

Magyar feltalálók

Alig akad olyan nemzet a világon, mely a magyaroknál több feltalálót és Nobel-díjas tudóst mondhat magáénak. Érdemes végigtekintenünk, többet tudnunk róluk, akikre méltán lehetünk büszkék.

találmányok

Az anyák megmentője

Te! Igen Te, aki éppen az online cserkészújságot lapozod! Tudod milyen nap lesz 3 nap múlva? Igen, vasárnap, de azon kívül? Hát az édesnyák napja! Elsősorban miattuk szeretnék neked bemutatni egy orvost, aki a 19.században élt, és akit az „anyák megmentőjeként” is szoktak nevezni.

találmányok

A nyomtatás története

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Képzeld, a finom kakaómat szürcsölgettem kifestőzés közben, mikor észrevettem, hogy a kifestőkönyvemet egy közeli nyomdában nyomtatták. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy mióta használjuk a nyomtatást, és vajon hogyan is alakult ki ez a kifejezés. Tarts velem!

találmányok

A repülőgép

Szia! Repülés közben azt vettem észre, hogy ti emberek nem tudtok olyan egyszerűen felszállni a levegőbe, mint mi, madarak. Te repültél már valaha a levegőben? Tudod, kiknek a találmánya volt az első működőképes repülőgép? Tarts velem!

IMG_20201106_125621.jpg

Műhold

Szia! Már nagyon vártam erre a találkozásra! Régóta mondom Uhunak, hogy szeretnék megismerkedni veled. Én Kormos vagyok, a cica.

találmányok

Szélturbina

Hallottál már a megújuló energiaforrásokról? Ha netán még nem, akkor ez egy remek alkalom, hogy felkutassunk közülük egyet. Jól figyelj!

találmányok

Edison és a karácsonyfaizzó

Üdvözöllek téged egy újabb kalandon. A karácsonyfa egyik dísze az égősor, biztosan te is láttad már az otthon, a saját fátokon. Elgondolkodtál már azon, hogy ki volt az, aki a világ első karácsonyi izzóját megalkotta? Tarts velem, és járjunk utána közösen!

találmányok

Semmelweis

Szervusz! Köszöntelek ismét köreinkben! Ma egy, az orvoslás szempontjából kiemelkedően fontos emberről tudhatsz meg többet. Hajrá, bátran olvass tovább!

találmányok

Hanabi

Láttál már tűzijátékot? Én még nem… Mi lenne, ha együtt kutatnánk utána?