Találmányok

magyar találmányok.jpg

A nyomtatás története

Boldog karácsonyi ünnepeket kívánok! Képzeld, a finom kakaómat szürcsölgettem kifestőzés közben, mikor észrevettem, hogy a kifestőkönyvemet egy közeli nyomdában nyomtatták. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy mióta használjuk a nyomtatást, és vajon hogyan is alakult ki ez a kifejezés. Tarts velem!

magyar találmányok.jpg

A repülőgép

Szia! Repülés közben azt vettem észre, hogy ti emberek nem tudtok olyan egyszerűen felszállni a levegőbe, mint mi, madarak. Te repültél már valaha a levegőben? Tudod, kiknek a találmánya volt az első működőképes repülőgép? Tarts velem!

IMG_20201106_125621.jpg

Műhold

Szia! Már nagyon vártam erre a találkozásra! Régóta mondom Uhunak, hogy szeretnék megismerkedni veled. Én Kormos vagyok, a cica.

magyar találmányok.jpg

Szélturbina

Hallottál már a megújuló energiaforrásokról? Ha netán még nem, akkor ez egy remek alkalom, hogy felkutassunk közülük egyet. Jól figyelj!

magyar találmányok.jpg

Edison és a karácsonyfaizzó

Üdvözöllek téged egy újabb kalandon. A karácsonyfa egyik dísze az égősor, biztosan te is láttad már az otthon, a saját fátokon. Elgondolkodtál már azon, hogy ki volt az, aki a világ első karácsonyi izzóját megalkotta? Tarts velem, és járjunk utána közösen!

magyar találmányok.jpg

Semmelweis

Szervusz! Köszöntelek ismét köreinkben! Ma egy, az orvoslás szempontjából kiemelkedően fontos emberről tudhatsz meg többet. Hajrá, bátran olvass tovább!

magyar találmányok.jpg

Hanabi

Láttál már tűzijátékot? Én még nem… Mi lenne, ha együtt kutatnánk utána?