Kreatív csomagolási tippek

Zajíček Kinga | 2018. december 12.
Te is bajban vagy az ünnepek előtt, hogyan találd meg az arany középutat a vonzó, stílusos csomagolások és a környezetbarát megoldások közt? Akkor jó helyen jársz, összeszedtünk neked pár remek tippet.

natur1
(pexels.com)

Öko-barát megoldás

Régi, kidobásra szánt térképekből, újságból, könyvekből, kottákból, keresztrejtvényekből, képregényekből, naptárakból remek csomagolópapírt készíthetsz. A csomagot a végén kösd át egy egyszínű szalaggal, natúr fonallal és kész is a környezetbarát csomagolás.

A natúr csomagolás

Alapja egy barnás árnyalatú csomagolópapír, amellyel bevonjuk az ajándékot. Innentől kezdve szabad a cérna, pecsét, csipke, madzag, fonal, gomb, fa, toll, filc, préselt virág, növények, ágak, levelek, újságpapír, ceruza, festék, szárított gyümölcs, fűszer, szalag, gyöngy és egyéb dekoratív elemek használata. 

A kis ajándékok csomagolása

A legkisebb ajándékokat elrejtheted dió vagy mogyoróhéjban, mákfejben vagy más termések héjában. Egy kis vékony szalaggal átkötve igazán különleges csomagolásnak számít. A WC-papír guriga újraértelmezése: kisebb ajándékokra szintén remek csomagolási mód lehet. 

A matrjoska csomagolás

Lényege, hogy a becsomagolt ajándékot becsomagolod egy következő, nagyobb méretű dobozba, majd azt egy még nagyobb dobozba, egészen addig amíg a dobozkészleted tart. Minél több darabból áll a szett, annál izgalmasabb a kicsomagolás. 

Gyerekbarát csomagolás

Ez lehet egy olyan csomagolás, ami még „nincs befejezve”- ragaszthatunk a csomagolásra zsírceruzákat, így a gyerekek maguk készítik el a csomagolópapír rajzát. 
A csomagolásra járműveket ragasztunk, amit rögtön a papír dekorációján ki is lehet próbálni. Autót úttal, vonatot sínekkel, hajót vízzel, repülőt felhőkkel stb.

Tovább dekorálható csomagolás

Egy karácsonyfát ragasztunk a csomagolásra, ami nincs feldíszítve. A díszeket a csomagoláshoz csatoljuk. A gyerekek maguk díszítik fel a fát. Lehet ez egy katicabogár, amelynek hiányoznak a pöttyei, és fel kell ragasztani őket, vagy egy teregető, ahol kis csipeszekkel kell kiteregetni a kis papírruhákat stb. 

Ötlet őrsvezetőknek: Érdemes évközben gyűjtögetni és préselni a különféle gyógynövényeket, amelyeket nem csak herbáriumként, hanem ajándékcsomagolási dekorként is használhattok, hiszen préselt virágból remek dekorációt varázsolhattok egy natúr csomagolópapírral bevont ajándékra. Kész is a következő őrsi programja, induljon a karácsonygyár!