Egyéb

torna

Tornázz otthon! – hasznos appok, videók az otthoni edzéshez

Bizonyára sokunk keresett már „könnyű” megoldást a napi, heti mozgásához. Sokan a személyi edző, vagy a fitneszterem mellett döntenek, vannak, akik maradnak a saját maguk által ellenőrzött otthoni edzéstervnél. De mi van, ha nem engedhetjük meg magunknak a személyi edzőt...?

révészlegény

Én vagyok a révészlegény…

Cserkészpajtásaimmal ismét egy körben állunk, izgatottan várom a piff-puff játékot. A szokásos felvezető helyett egy legényről kezdenek beszélni. Néhányuk szeme felcsillan és tapsolnak párat, mások picit elpirulnak, valaki nemtetszését fejezi ki...

jégvirág

Játszunk a jéggel!

A télre való tekintettel álljon itt pár egyszerű jeges kísérlet. Néhány egyszerű eszközre és hozzávalóra lesz csak szükségetek, hogy berendezzétek őrsi laborotokat. Ezek számát az őrs létszáma szerint lehet majd módosítani. 

Zene

Túra a hangszerek világában

​​​​​​​Napjainkban már fel sem kapjuk a fejünket, ha valaki tud hangszeren játszani, esetleg birtokol egyet otthon. Hogy lehetett ez régen? Akkor is természetes volt, hogy vannak hangszerek az emberek körül?

Népdalkvíz

Népdalkvíz

Próbáld ki ezt a kvízt, te és az őrsöd vajon mennyi népdalt ismertek fel az alábbiak közül?

Növény-zene

A te kaktuszod is Bachot hallgat?

Pár évtizeddel ezelőtt, egy bizonyos Dr. T.C Singh, egy kíváncsi indiai úriember, aki nem mellesleg az Indiai Annamalia Egyetem Botanikai Tanszék vezetője is, elgondolkodott azon, hogyan is hat a zene a növények növekedésére. Minden eszköze megvolt hozzá, hogy elvégezze a kutatásait ezért munkához is látott

Futás

Sportoló és a zene

Tény és való, hogy a hangok, a zajok, a zene befolyásolja magát az embert, de legfőképpen a hangulatát. Ez nagyban jelen van a sportolók életében is.

20 napos érzelmi kihívás

20 napos érzelmi kihívás

Tavasz. A legjobb időpont a változásra és a változtatásra. Ha te is úgy érzed, hogy kell egy kis lelki feltöltődés, akkor fogadd meg a tippjeinket húsz napig. A boldogság garantált. Vezethetsz egy kis naplót is, amelybe feljegyzed az érzéseidet.