Skrovan Boglárka

MÉta

M, mint méta

Nótás a húsvéti szünet első napját Budapesten, unokatestvéreinél töltötte. A délelőtt egy részében Budán barangoltak. A kiadós ebéd utáni fáradságot...

Panov apó

Lev Tolsztoj:  Panov apó karácsonya

Élt egyszer, valamikor réges-régen egy öreg cipészmester. Panov volt a neve. Panov bácsi nem volt túl gazdag. Egyetlenegy piciny kis szobával rendelkezett, melynek ablaka az utcára nézett...

cserkészek

A titkos küldetés

Tücsök szemére nehezen jött az álom. Izgett- mozgott a pihepuha ágy takarója alatt. A reggelt várta. Élete első kétnapos túrájára indul. Nemcsak az őrse, hanem Akela és a lányok, de Kolombusz és Hanga is velük tart majd.

függőágy

Az érme két oldala

Ragyogóan szép idő volt. Múlt héten szinte végig esett, nagy tócsákat és szomorú felhőket hagyva maga mögött. Így most kétszeresen is üdítő volt sütkérezni a nap melengető sugaraiban. Ravin sem tétovázott, sietett a kifeszített függőágy felé.

beautiful-landscape-background_24908-18656.jpg

Az erdő ajándéka

Nem volt szokásos advent. Az égbolt szürke volt, az utak sárosak, a levegő párás. Feltorlódott, rothadó levelek a járdaszigetek mentén.

happy-kids-hear-story-from-grandfather_97632-802.jpg

Mérték

Szombat délután volt, a Nap még vidáman nyújtogatta sugarait, felmelegítve a kora őszi levegőt. Breki a cserkészotthon legkényelmesebb foteljében üldögélt.

landscape-with-planets-space_1639-10224.jpg

Holdkő

Szép csillagos volt az este. Bogas az autó hátsó ülésén utazott.

eco-design_24877-27938.jpg

Tanulságos kirándulás

Fagyos januári reggel volt. Nótás és Tücsök sietős léptekkel kaptattak fel a dombon, ahol Bogas és Zsemle már várta őket.

winter-children-collection_23-2148005558.jpg

Vigyázz, kész, hó!

Tücsök nehezen találta meg a fáradhatatlanul csörgő ébresztőóra kikapcsoló gombját. Nagyot ásítva megdörzsölte szemét, majd kinézett az ablakon.

camping-adventure-forest-night-scenery_18591-52021.jpg

Tábori kalandok

Igazi nyári nap volt. Zsemle pólóban és rövidnadrágban olvasgatott a hátsó udvar árnyas diófája alatt.

carnival-characters-wearing-costumes_23-2148021046.jpg

A farsangi mulatság

Hallottátok az újságot? - üdvözölte Tücsök társait. - Hatalmas farsangi mulatság készül a csapatban! Őrsönként kell majd jelmezt készítenünk.

cartoon-illustration-attic-mansard-loft-roof-building_1441-1725.jpg

A padlás kincsei

Zsemle és Bogas a cserkészotthon szőnyegén ülve, forró teásbögrével a kezükben azon tanakodtak, hogy mivel tudnák hasznosan eltölteni a délutánt.