Csémi Szilárd

szent györgy

Április 24. - Sárkányölő Szent György napja

György Kr. u. 4. század legelején, Diocletianus császár uralkodása idején a keresztényüldözés során halt vértanúhalált. Kiváló kardforgató képességének és más tulajdonságainak is köszönhetően hamar magas pozícióba jutott, ám amikor a császár a keresztényeket üldözni kezdte, lemondott hivataláról, és a császár ellen fordult.

beltehemibekelang1991SZMCSpozsonyiak3.jpg

A Betlehemi Békeláng eredete

Tőlünk távol, majd kétezer éve, a Közel-Keleten egy szerény istállóban gyermek született, hogy megváltoztassa a világot. Tanítása valami merőben új volt: a szeretet vallása. Születése helyén ma örökmécses ég. Karácsony előtt onnan jön el évről évre a Betlehemi Békeláng Ausztriába, majd onnan terjed embertől emberig Európa-szerte, sőt immár tovább Ázsiába, Amerikába. Ez a láng a béke szimbóluma, amely karácsonykor már több tízezer otthonban ragyog a világon.

beautiful-nativity-scene-background-flat-design_23-2147979045.jpg

A betlehemezés történetei

A betlehemezés közismerten az a népszokás, amely az ország egész területén ismert és a közelmúltig, sőt napjainkig élőnek tekinthető. Ez egy többszereplős, dramatikus játék, a karácsonyi ünnepkör egyik legnépszerűbb misztériumjátéka.

Bi-Pi Figyelj

Figyelj! (írta Robert Baden-Powell)

Egy további módja, hogy a fiúknak vonzó tevékenységeket találjunk ki, ha a cserkészvezető nem a fejét töri, hanem a fülét nyitja ki. Ha a háborúban a katonai felderítő éjnek évadján adatokat akar szerezni az ellenség mozdulatairól, elsősorban fülét használja.