Bemutatkozik: György Emese

Schvikker Flóra | 2020. november 4.
Szeretném nektek bemutatni György Emese Virágot, az 5.számú Szent Jakab cserkészcsapat lelkes őrsvezetőjét.

Mit jelent számodra a cserkészet?

A cserkészet számomra megnyugvás, boldogság és egyben kihívás. Nekem sokat jelent az, hogy cserkész lehetek. Egy olyan közösségbe tartozom, ahol mindig mosolyt csalnak az arcomra. Tudom, hogy soha nem leszek egyedül, akármerre járok a világban.

Mit vársz az új cserkészévben a legjobban?

Mindig izgatottan várom, hogy az őrsömmel tervezett kalandokat véghezvigyük. Emellett a másik kedvencem a karácsonyi csapatakció, amelynek mindig varázslatos hangulata van.

emese
(Fotó: Emese)

Melyik az a néphagyomány, amit gyakorolsz?

Az igazat megvallva, mi már annyira nem tartjuk a néphagyományokat. Azt érzem, hogy az idő múlásával sajnos a nagy részük elfelejtődik. Régebben még a locsolókat is vártam húsvétkor, de sajnos nálunk ez már „kiment a divatból”. A karácsonyi időszakban sincs kimondott családi hagyományunk, nálunk mindig más a karácsony.

Melyik a kedvenc nèpdalod?

A „Sej, az igaz szerelem” című dal.

Mi volt a legjobb cserkészélményed?

Amikor az egyik csapattáborban elmentünk túrázni, és visszafelé már annyira nem bírtuk, hogy már egymás biztatása is nehezen ment. A végére már nem tudtuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Számomra ez egy emlékezetes nap volt, ugyanis összetartás nélkül még mindig a Cseszneki vár ablakából néznénk ki. Jó érzés fogott el, amikor megérkeztünk, és tudtuk, hogy végigcsináltuk. Ott éreztem igazán, hogy egy összetartó csapat vagyunk.

Mit üzennél a cserkészeknek?

A legnagyobb sötétségben legyél te az örökláng, amit a jóság tart életben. Lobogj, áraszd a jót és a szeretetet. Adj annak a lobogó tűzből, akinek màr csak pislákol a lángja. 

Melyik a legjobb sulis praktikád, és miért?

Tanulás szempontjából mindig bajban voltam. Tipikusan én vagyok az, aki mindig a legutolsó pillanatra hagy mindent. Az utóbbi időben kezdtem el meditálni, ami segít a koncentrációban. Ez az egyetlen dolog, ami bevált.